Îngrijirea naturală a dinților : se poate opri apariția cariilor și regenera dantura?

Nu putem să nu observăm că odată cu înaintarea în vârstă pe dinții din spatele gurii se formează din ce în ce mai multe carii. Nu ar trebui să fim atât de surprinși – dacă ați uitat să folosiți ața dentară după fiecare masă în ultimele două luni și vă plac gustările dulci chiar înainte de culcare, vizita la stomatolog va fi obligatorie în cel mai scurt timp. Sau poate nu sunteți încântați să puneți mercur în gură. Plombele cu aspect argintiu sunt realizate cu mercur în proporție de 50% și conțin diverse alte metale. Este cu atât mai mult un motiv pentru a evita apariția cariilor, dacă este posibil.

Așadar, poate vă întrebați – este posibil să vă regenerați dinții?

Unii profesioniști în medicină holistică spun că da, și, de fapt, au încercat chiar ei să realizeze asta. În primul rând, este bine de știut că cojile organice de ou, au o compoziție similară cu cea a oaselor și dinților. Specialiștii recomandă să consumați o coajă de ou pe zi. Dar cum ați putea consuma o coajă de ou crocantă și urâtă? Este ușor. Mai întâi fierbeți învelișul de ou timp de cinci minute pentru a ucide orice agenți patogeni și apoi adăugați-l la un smoothie cu banane, astfel încât coaja de ouă să nu cadă la fund.

Un alt remediu natural este rădăcina de tătăneasă, care ajută la regenerarea dinților datorită capacității sale de a stimula creșterea oaselor, a țesuturilor și a danturii. Se amestecă 1 bucățică lungă de 1 centimetru de rădăcină de tătăneasă cu 2 linguri de apă și se clătește bine gura cu acest lichid. Iată și o  rețetă pentru pastă de dinți remineralizantă.

Ce alimente trebuie evitate

Distrugerea smalțului dentar este cauzată de alimentele care conțin carbohidrați cum ar fi pâinea, cerealele, sucurile dulci, fructele, prăjiturile și bomboanele. Aceste alimente stimulează apariția și dezvoltarea unui anumit grup de bacterii dăunătoare care eliberează apoi o substanță acidă ce atacă dinții.

Grăsimile solubile în apă precum vitaminele A, D, E și K sunt recomandate pentru regenerarea dentară. Specialiștii susțin că următoarele alimente sunt recomandate pentru recuperarea dinților: sarea Himalayană celtică sau roz, alimentele fermentate, fructele de mare, nucile, uleiul de cocos, verdețurile, ouăle și carnea. Evitați alimentele rafinate care pot include zaharuri adăugate. Și, mai ales, asigurați-vă că includeți în alimentație suficiente surse de vitamina D, pe care să le asociați cu expunerea la soare.

Sursa: NaturalSavy

*     *     *

Menthol-pasta de dinti cu argila si plante

GennaDent – Menthol este o pastă de dinți 99,7% naturală, recomadată pentru utilizarea zilnică, ce acționează eficient asupra sănătății gingivale, dar și împotriva depunerilor de tartru și apariției cariilor. Pasta de dinți Menthol are în componență o mare varietate de plante (rozmarin, cimbrișor, mușețel, lemn dulce, scorțișoară, fenicul, traista ciobanului, salvie, eucalipt, busuioc, sunătoare, tătăneasă, etc.), argilă activă, aloe vera și propolis.

Pasta de dinți Menthol conține ulei volatil de mentă, care îi conferă o aromă plăcută, proaspătă și răcoritoare. Prin formula sa complexă, pasta de dinți Menthol este ideală pentru periajul zilnic, oferind sănătate orală. Nu conține fluor și nu formează spumă. Se recomandă utilizarea pastei de dinți Menthol după fiecare masă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *