Cum să-ți faci propria pastă pentru albirea dinților

Potrivit unui sondaj realizat de Academia Americană de Medicină Dentară (AACD), cel mai important lucru pe care oamenii doresc să-l schimbe în privința zâmbetului lor este gradul de albire al dinților și aproape 100% dintre cei chestionați consideră că un zâmbet atrăgător este unul dintre cele mai importante atuuri sociale. Deci, nu este o surpriză că există astăzi atât de multe produse de albire pe piață care promit curățarea dinților de pete.

Dar zâmbetele mai luminoase au fost dorite cu mult înainte ca soluțiile moderne să fie disponibile și realizarea unei paste de albire a dinților de casă este o modalitate rapidă și sigură de a vă face zâmbetul să strălucească atunci când este utilizată în tandem cu produsele de îngrijire profesională.

Cum să îți albești dinții acasă

Ca regulă generală, pentru albirea dinților este indicat să utilizați soluții obișnuite, cum ar fi praful de copt (bicarbonatul de sodiu), uleiul de nucă de cocos și o cantitate mică de peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Mai multe rețete pentru produse destinate îngrijirii dinților preparate acasă pornesc de la bicarbonatul de sodiu ca bază, la care se adaugă alte ingrediente naturale pentru consistență. Iată una dintre ele.

Pastă de dinți naturală cu ulei de nucă de cocos și frunze de mentă

Cu toate că cercetările nu sunt încă concludente cu privire la efectul uleiului de nucă de cocos asupra sănătății orale și a bacteriilor, a fost luat în considerare pentru proprietățile sale de înlăturare a petelor. Uleiul de nucă de cocos, la care se adaugă o cantitate mică de frunze de mentă pentru prospețime, poate ajuta la eliminarea unor bacterii de pe smalțul dentar care contribuie la îngălbenirea dinților. Potrivit specialiștilor, uleiul de cocos conține acid lauric, un agent care descompune bacteriile. Ca și oțetul de mere, uleiul de nucă de cocos nu este o soluție rapidă, așadar este indicată utilizarea acestuia în timp pentru a remarca cele mai bune efecte. Dar, spre deosebire de produsele pe bază de bicarbonat de sodiu, este recomandat să utilizați zilnic uleiul de cocos și veți remarca rezultatele dorite în cel mai scurt timp.

Prepararea propriului produs pentru albirea dinților este o metodă sigură de a obține un tratament cât mai natural, crește luminozitatea zâmbetului dvs. și îndepărtează efectele neplăcute ale alimentelor și băuturilor care pătează dinții. Pentru aceasta este important să vă feriți de orice soluție pe bază de citrice, cum ar fi lămâile, portocalele sau căpșunile. Acidul din aceste fructe se poate descompune și vă poate afecta smalțul dentar.

Sursa: Colgate

  *     *     *

Menthol-pasta de dinti cu argila si plante

GennaDent – Menthol este o pastă de dinți 99,7% naturală, recomadată pentru utilizarea zilnică, ce acționează eficient asupra sănătății gingivale, dar și împotriva depunerilor de tartru și apariției cariilor. Pasta de dinți Menthol are în componență o mare varietate de plante (rozmarin, cimbrișor, mușețel, lemn dulce, scorțișoară, fenicul, traista ciobanului, salvie, eucalipt, busuioc, sunătoare, tătăneasă, etc.), argilă activă, aloe vera și propolis.

Pasta de dinți Menthol conține ulei volatil de mentă, care îi conferă o aromă plăcută, proaspătă și răcoritoare. Prin formula sa complexă, pasta de dinți Menthol este ideală pentru periajul zilnic, oferind sănătate orală.
Nu conține fluor și nu formează spumă.
Se recomandă utilizarea pastei de dinți Menthol după fiecare masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *