Rețetă pentru pastă de dinți remineralizantă

Este foarte important să nu uităm că remineralizarea nu este un proces care are loc doar în cavitatea bucală și că pur și simplu, folosirea unei paste de dinți (cum ar fi cea din rețeta de mai jos), cu o concentrație mai mare de minerale nu va fi probabil suficient pentru a ajuta dinții să își refacă necesarul de minerale. Remineralizarea este un proces al întregului corp și pentru ca aceasta să se întâmple, organismul trebuie să aibă un nivel adecvat de anumite substanțe nutritive, vitamine solubile în special grăsimi și anumite minerale.

Acești factori suplimentari, cum ar fi consumul unor cantități suficiente de minerale și vitamine solubile sunt importante, deoarece nu numai că acestea susțin corpul ca un întreg, dar și pentru că creează mai multă salivă bogată în minerale, care reprezintă un sistem funcțional al organismului ce permite acestuia acumularea substanțelor nutritive necesare pentru dinți.

Ingrediente pentru pastă de dinți remineralizantă 

• 5 părți pulbere de calciu
• 1 parte argilă diatomită (conține urme de minerale și mai ales silicați care o fac suficient de abrazivă încât să nu mai fie nevoie de bicarbonat de sodiu)
• 2 părți de bicarbonat de sodiu
• 3 părți Xilitol. Acest ingredient nu este neapărat necesar, doar va împiedica produsul final să aibă gust amar.
• 3-5 părți de ulei de nucă de cocos pentru a obține textura dorită.
• Ingrediente opționale: Uleiuri esențiale pentru aromă (mentă, scortișoară și portocală, toate sunt bune), smirnă și microminerale

Instrucțiuni de preparare pentru pasta de dinți remineralizantă

1. Se amestecă toate ingredientele sub formă de pudră (calciu, bicarbonatul de sodiu, xilitol), într-un castron.
2. Adăugați o parte de ulei de cocos, amestecați bine, apoi continuați să adăugați ulei de cocos până când veți obține consistența dorită.
3. Se adaugă orice alte ingrediente opționale, inclusiv uleiurile esențiale pentru aromă.
4. A se păstra într-un recipient mic cum ar fi borcan de sticlă ½ halbă. Pentru a utiliza, înmuiați periuța de dinți curată în pasta astfel obținută, sau folosiți o linguriță pentru a pune amestecul pe periuța de dinți.

Sursa: WellnessMama

.   .   .

Pastă de dinți GennaDent – Parodontik 

Sângerări gingivale, inflamații, respirație urât mirositoare, parodontoză… factorul determinant al acestor probleme este placa bacteriană, care în timp evoluează spre distrugerea țesutului gingival, iar în stadiile avansate, a ligamentelor dentare. Însă, o consecința definitivă este creșterea mobilității dentare și pierderea dinților.

GennaDent Parodontik cu argilă, zeolit şi oregano este o pastă de dinți 99,7% naturală, cu o eficiență sporită pentru toţi utilizatorii, și, în special, pentru persoanele cu probleme gingivale.

Pasta de dinți GennaDent Parodontik, este indicată atât pentru igiena dentară zilnică, cât şi ca ajutor natural şi eficient în ameliorarea parodontozei.

GennaDent Parodontik are avantajele unei paste de dinti obișnuite, dar și ale unui produs tratament realizat pe baza celor mai bune ingrediente naturale. Produsul are o concentrație mare de zeolit, propolis, ulei de susan, mentă, eucalipt, aloe vera, salvie și extracte din alte 17 plante cu efecte pronunțate antiseptice, antiinflamatoare, și protectoare, împiedicând apariția cariilor și a formării tartrului.

One thought on “ Rețetă pentru pastă de dinți remineralizantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *