Remedii naturale pentru parodontită

Toxinele bacteriene și răspunsul sistemului imunitar la infecții pot provoca distrugerea oaselor și a țesutului conjunctiv care susține dinții, contribuind în cele din urmă la pierdea acestora.

Debutul parodontitei este marcată de sângerarea gingiilor. Alte semne și simptome comune sunt respirația urât mirositoare, gingiile inflamate sau umflate, ulcerații la nivelul gurii, formarea de buzunare adânci între dinți și gingii, sau apariția puroiului între dinți și gingii.

Parodontita este o problemă dentară comună, dar care poate fi în mare măsură prevenită prin respectarea unei igiene orale corecte. Puteți utiliza, de asemenea, unele remedii simple preparate acasă. În plus, tratamentul adecvat efectuat de către un medic stomatolog calificat este o necesitate.

Guava

Bogată în vitamina C, guava este, de asemenea, considerată un remediu excelent pentru parodontită. Acesta funcționează ca agent anti-placă și ajută la îndepărtarea tartrului acumulat pe dinți și gingii. În plus, proprietățile sale anti-inflamatorii și analgezice contribuie la reducerea inflamației și durerii de la nivelul gingiilor.

• Se spală unele frunzele de guava. Apoi se mestecă frunzele bine, după care se scuipă. Repetați procedura în mod regulat pentru a opri sângerarea și reduce riscul de puroi care se formează la nivelul gingiilor.
• O altă opțiune este de a împărți un fruct de guava necopt în patru bucăți. Se presară sare pe bucățile de guava și se mestecă încet. Aceasta va ajuta la reducerea plăcii bacteriene și la întărirea gingiilor și dinților.

Liliacul indian

Liliacul indian, de asemenea, cunoscut sub numele de neem, este benefic în ameliorarea parodontitei. Proprietățile sale antibacteriene ajută la eliminarea bacteriilor dăunătoare de pe gingii. În plus, aceasta ajută la combaterea respirației urât mirositoare și menținerea gingiilor și dinților sănătoși.

• Se extrage sucul de la câteva frunze de neem. Aplicați acest suc pe gingii și dinți, se lăsați să acționeze timp de 5 minute după care clătiți cu apă caldă. Urmați acest tratament de 1 sau 2 ori pe zi.
• De asemenea, puteți utiliza crengile de neem moi pentru a peria dinții și gingiile de două ori pe zi.

Sursa: Top10HomeRemedies

.   .   .

Pastă de dinți GennaDent – Parodontik 

Sângerări gingivale, inflamații, respirație urât mirositoare, parodontoză… factorul determinant al acestor probleme este placa bacteriană, care în timp evoluează spre distrugerea țesutului gingival, iar în stadiile avansate, a ligamentelor dentare. Însă, o consecința definitivă este creșterea mobilității dentare și pierderea dinților.

GennaDent Parodontik cu argilă, zeolit şi oregano este o pastă de dinți 99,7% naturală, cu o eficiență sporită pentru toţi utilizatorii, și, în special, pentru persoanele cu probleme gingivale.

Pasta de dinți GennaDent Parodontik, este indicată atât pentru igiena dentară zilnică, cât şi ca ajutor natural şi eficient în ameliorarea parodontozei.

GennaDent Parodontik are avantajele unei paste de dinti obișnuite, dar și ale unui produs tratament realizat pe baza celor mai bune ingrediente naturale. Produsul are o concentrație mare de zeolit, propolis, ulei de susan, mentă, eucalipt, aloe vera, salvie și extracte din alte 17 plante cu efecte pronunțate antiseptice, antiinflamatoare, și protectoare, împiedicând apariția cariilor și a formării tartrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *