Cum să pregătești o baie de detoxifiantă care te va scăpa de toxinele din organism

Adesea uităm că una dintre căile naturale prin care organismul nostru elimină toxinele este prin transpiraţie. Sauna este doar una dintre metodele excelente de a stimula această funcție a pielii, cel mai mare „organ” al corpului nostru. Însă datorită faptului că saunele nu se întâlnesc la tot pasul, o soluţie o reprezintă băile calde. O baie detoxifiantă în adevăratul sens al cuvântului trebuie să respecte anumite etape şi reguli.

Ce poate fi mai plăcut şi mai relaxant decât o baie lungă în cadă?! Băile ameliorează durerile musculare, ajută în caz de răceală şi gripă, facilitează eliminarea toxinelor din organism şi, în acelaşi timp, stimulează absorbţia mineralelor şi nutrienţilor.

Baie detoxifiantă cu sare Epsom și suc de ghimbir 

OMS a inclus sărurile Epsom în „Lista de medicamente esențiale” din anul 2015. Această recunoaștere oficială oferă o nouă perspectivă asupra proprietăților lor terapeutice.

Sărurile Epsom conțin sulfat de magneziu heptahidrat. Astfel, acestea sunt o sursă excelentă de magneziu și sulf. Pielea ta absoarbe cu ușurință aceste elemente.

Sulful stimulează producția de glutation, un antioxidant care se atașează de toxinele din sânge și de prin alte organe stimulând detoxifierea organismului, ficatuli și rinichilor.

Sucul de ghimbir

Atunci când este consumat, ghimbir are efect de încălzire asupra corpului. Nu e de mirare că este un remediu des folosit atunci când suferim de gripă sau răceală. Dacă adăugați suc de ghimbir la apa de baie, are un efect de încălzire similar, ajutând organismul să scape de toxine.

Cum se prepară:

1. Lăsați cada să se umple cu apă caldă.
2. Se toarnă ½ cană de suc de ghimbir în apa caldă.
3. Apoi, se adaugă 2 căni de sare Epsom.
4. Opriți robinetul atunci când cada este plină și amestecați ingredientele cu atenție.
5. Baia ar trebui să dureze timp de 20 până la 50 de minute.

Sfaturi suplimentare:

• Cei cu pielea sensibilă ar trebui să folosească mai puțin suc de ghimbir. Începeți cu ¼ de cană și adăugați mai mult în funcție de modul în care se simte pe piele.
• Ne este necesară clătirea, este suficient să tamponați pielea cu un prosop uscat.

Sursa: Top10HomeRemedies

.  .  . 

VivaNatura aduce Spa-ul în viața ta!

După o zi solicitantă, relaxarea joacă un un rol important pentru menținerea  sănătății corpului nostru.

Gelul de duş ”Spa” cu lavandă şi ceai verde hidratează și curăță pielea, având, de asemenea, și un efect de tonifiere și revigorare, datorită principiilor active din plante, uleiuri și alte ingrediente naturale care stimulează microcirculația sanguină.

Formula inovatore a gelului de duș, conține zeolit, un mineral cu o mare capacitate de absorbție a toxinelor. Împreună cu argila, acesta oferă o curățire eficientă, înlăturând toxinele și impuritățile de la nivelul pielii. Datorită acestor ingrediente, gelul de duș realizează și un ușor gomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *