Locul unde se manifestă acneea indică afecțiunile ascunse ale corpului

Localizarea acneei pe față și pe corp oferă multe indicii despre sănătatea acestuia. Semnele de avertizare sunt ușor de citit: imaginează-ți corpul ca pe o hartă, iar afecțiunile ascunse ale acestuia ca pe niște forme de relief specifice.

Iată ce indică acneea apărută în anumite zone ale corpului!

Zona 1: Dezechilibre hormonale

Zona 1 corespunde bărbiei și gâtului. Apariția acneei în această zonă ar putea fi un indiciu al stresului excesiv, problemelor glandelor suprarenale, sau exceselor de sucuri și dulciuri.

Zonele 2 & 3: Grad ridicat de stres

 Zona a 2-a este zona umerilor. Manifestarea acneei în această zonă ar putea fi un indiciu pentru probleme legate de stres și de imunitate slăbită. Încetinește ritmul de lucru, inspiră adânc și acordă-ți mai mult timp pentru distracție și relaxare.

Zona 4: Stomacul

Zona a 4-a este zona pieptului. Apariția acneei în zona pieptului se poate datora consumului excesiv de alimente fast food sau unei digestii slabe. Încearcă să mănânci mai des alimente organice.

 Zonele 5 și 6: Carențe de vitamine

Acneea de pe antebrațe ar putea semnala carențe de vitamine. Încearcă să adaugi în alimentație mai multe fructe și legume. Nu te baza exclusiv pe suplimentele de vitamine și minerale, acestea nu pot înlocui pe deplin nutrienții obținuți în mod natural din fructe și legume.

Zona 7: Glicemie

Zona a 7-a corespunde stomacului și semnalează probleme de hiperglicemie. Evitați consumul excesiv de zahăr rafinat și pâine, și creșteți aportul de fructe și legume proaspete din dietă.

Zona 8: Igiena personală sau boli cu transmisie sexuală

Igiena precară este principala responsabilă pentru problemele de iritație din aceasta zonă. Și mai grav, prezența verucilor în zona intimă poate semnala existența unei boli cu transmitere sexuală, mai ales în cazul în care erupțiile acneice sunt însoțite de mâncărimi. Consultați neapărat un medic!

Zonele 9 și 10: Alergii sau probleme dermatologice

Acneea de pe solduri și coapse indică o alergie la produse cosmetice și detergenți. Acneea de pe gambe poate fi o consecință a epilării necorespunzătoare cu lama de ras sau cu ceară, caz în care se recomandă să acorzi mai multă atenție epilării și să folosești produse corespunzătoare.

Zonele 11 și 12: Sistemul digestiv sau sistemul nervos

Existența acneei în această zonă ar putea fi un indiciu al unei alimentații prea bogate în calorii. Ar putea semnala, însă, și probleme de odihnă insuficientă și suprasolicitare mentală.

Zonele 13 și 14: Sistemul digestiv

Acneea de pe piept indică, de obicei, că ceva este în neregulă cu digestia, sau că alimentația este una greșită. Adoptă o alimentație sănătoasă și acneea va dispărea. Pielea este oglinda sănătății interioare. Analizează-te cu atenție în oglindă pentru a afla care sunt bolile și afecțiunile de care suferi.

Sursa: TopHealthyPage

.  .  . 

VivaNatura aduce Spa-ul în viața ta!

După o zi solicitantă, relaxarea joacă un un rol important pentru menținerea  sănătății corpului nostru.

Gelul de duş ”Spa” cu lavandă şi ceai verde hidratează și curăță pielea, având, de asemenea, și un efect de tonifiere și revigorare, datorită principiilor active din plante, uleiuri și alte ingrediente naturale care stimulează microcirculația sanguină.

Formula inovatore a gelului de duș, conține zeolit, un mineral cu o mare capacitate de absorbție a toxinelor. Împreună cu argila, acesta oferă o curățire eficientă, înlăturând toxinele și impuritățile de la nivelul pielii. Datorită acestor ingrediente, gelul de duș realizează și un ușor gomaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *