Remedii naturale pentru părul cu tendințe de îngrășare

Dacă părul are tendințe de îmbâcsire la doar o zi sau două după spălare, aveți probabil părul gras. Sebumul este o secreție naturală a scalpului care ajută la menținerea sănătății părului. Părul gras este rezultatul producției excesive de sebum. Ereditatea, schimbările hormonale, stresul excesiv, consumul de alimente cu prea multă grăsime și deficiențele de îngrijire a părului se numără printre cauzele apariției tendințelor de îngrășare a părului. Deoarece părul uleios arată nespălat, lipsit de vitalitate și murdar, este important să controlăm această situație pentru a păstra un aspect frumos și îngrijit al părului.

Pentru a preveni tendința de îngrășare a părului este nevoie să mențineți scalpul curat. Cu toate acestea, șamponarea zilnică nu este întotdeauna o idee bună. Substanțele chimice din unele șampoane pot agrava și mai mult problema. Din fericire, există mai multe căi de rezolvare a acestei situații care pot menține tendința de îngrășare a părului sub control și pot păstra aspectul proaspăt al părului mai multe zile.

Vodca

Vodca este un tonic ideal pentru păr recunoscut pentru proprietate sa a menține nivelul pH-ului pielii capului și de a închide porii care secretă sebum.

1. Se amestecă un pahar de vodcă cu două căni de apă.
2. Șamponați părul, iar apoi utilizați acest amestec cu vodcă pentru clătire.
3. Se lasă să acționeze timp de cinci până la 10 minute înainte de clătirea finală.
4. Utilizați acest tratament o dată pe săptămână.

Roșii

Proprietățile acide ale roșiilor ajută la echilibrarea pH-ului la nivelul scalpului, care, la rândul său, controlează secreția excesivă de sebum. Roșiile ajută, de asemenea, la eliminarea oricăror mirosuri neplăcute.

1. Se amestecă sucul de la o roșie coaptă cu o linguriță de argilă.
2. Aplicați acest amestec pe păr și scalp.
3. Se acoperă capul și părul cu o cască de duș și se lasă timp de 30 de minute.
4. Se spală cu apă rece.
5. Repetați procedeul o dată sau de două ori pe săptămână.

Sursa: Top10HomeRemedies

●  ●  ●

Studiem de 10 ani posibilitățile de spălare și condiționare a părului, deoarece avem nevoie de soluții naturale pentru tot ce înseamnă igienă personală și întreținerea părului și a pielii. Astfel, Laboratoarele Genna – VivaNatura vă propun un șampon 99% natural și de origine naturală, realizat dintr-un amestec de plante si ingrediente care ajută la creșterea sănătoasă, fortifierea și regenerarea părului. Substanțele active din plante, uleiurile naturale presate la rece, argila, lămâia și aloe vera, prin complexul de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți pe care îl conțin, hrănesc foliculii firului de păr, îmbunătățesc circulația capilară a scaplului, refac structura firul de păr. Samponul cu lămâie și argan înlătură sebumul, dar nu usucă părul, făcându-l strălucitor și plin de vigoare. Acest șampon are o formulă originală care luminează părul blond și conferă luciu și intensitate părului brunet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *