REMEDII simple, dar eficiente pentru tratarea părului gras

Problema cea mai dificilă pentru cele mai multe femei în ceea ce privește părul lor este îngrășarea acestuia la nici o zi de la ultima spălare. Capacitatea de a secreta sebum este un proces natural prin care părul menține firele sănătoase și suficient de flexibile astfel încât să acestea să nu se rupă. Totuși, atunci când sebumul este secretat în exces scalpul se irită și părul devine dificil de aranjat.

Iată, așadar, câteva remedii ușor de preparat care vor reduce îngrășarea părului și a scalpului fără efecte secundare:

Nu spălați părul zi de zi

În timp ce este foarte greu să renunțați la obiceiul de spălare zilnică a părului, este indicat să spălați părul de 3 ori pe săptămână. Spălarea în zile consecutive va duce la iritarea scalpului, părul va deveni deshidratat , iar culoarea acestuia se va estompa.

Optați pentru fețe de pernă din mătase sau satin

Fețele de pernă de mătase sau satin permit păstrarea unei temperaturi constante a capului, iar părul nu se va încurca foarte mult, ceea ce va reduce necesitatea perierii sau pieptănării intense, și implicit, a răspândirii sebumului pe întreaga lungime a firelor de păr.

Folosiți șamponul uscat

Evitați șamponarea insistentă a părului prin spălare zilnică. Mai degrabă folosiți șampon uscat care va preveni îngrășarea excesivă a părului.

Oțet de mere

De cele mai multe ori, șampoanele dure vor face părul să se usuce. În acest caz, oțetul de mere poate fi utilizat pe păr pentru a restabili echilibrul pH-ului natural. În plus, acesta vă va scăpa de excesul de sebum.

Evitați șampoanele ce folosesc sulfat

Practic, sulfatul este o substanță chimică utilizată ca agent de curățare și spumare pentru păr. Evitați utilizarea unui șampon cu sulfat pentru a menține firele de păr hidratate.

Sursa: ZepFeed

●  ●  ●

Studiem de 10 ani posibilitățile de spălare și condiționare a părului, deoarece avem nevoie de soluții naturale pentru tot ce înseamnă igienă personală și întreținerea părului și a pielii. Astfel, Laboratoarele Genna – VivaNatura vă propun un șampon 99% natural și de origine naturală, realizat dintr-un amestec de plante si ingrediente care ajută la creșterea sănătoasă, fortifierea și regenerarea părului. Substanțele active din plante, uleiurile naturale presate la rece, argila, lămâia și aloe vera, prin complexul de nutrienți, vitamine, minerale și antioxidanți pe care îl conțin, hrănesc foliculii firului de păr, îmbunătățesc circulația capilară a scaplului, refac structura firul de păr. Samponul cu lămâie și argan înlătură sebumul, dar nu usucă părul, făcându-l strălucitor și plin de vigoare. Acest șampon are o formulă originală care luminează părul blond și conferă luciu și intensitate părului brunet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *