Diabetul de tip 1 este o boală autoimună care apare, de obicei, când sistemul de apărare al organismului atacă propriul organism. În cazul diabetului, sistemul imunitar încearcă să distrugă celulele beta producătoare de insulină, aflate în pancreas. Astfel, pancreasul ajunge să producă insulină în cantități mici sau chiar deloc. O persoană care are diabet de tip 1 este nevoită să își administreze insulină în fiecare zi pentru a putea supraviețui. În prezent, oamenii de știință nu știu exact care este cauza care determină sistemul imunitar al organismului să atace celulele beta, dar se consideră că acest răspuns auto-imun este datorat anumitor factori autoimuni, genetici și de mediu și posibil virali. Acest tip de diabet este frecvent întâlnit la copii și adulții tineri, dar poate apărea la orice vârstă.
Descoperirea potențialului regenerator al celulelor beta determinat de consumul anumitor alimente și substanţe naturale a oferit noi căi alternative de vindecare industriei diabetului ce derulează permanent cercetări pentru descoperirea de noi medicamente. Din nefericire însă, va mai dura mult timp până când comunitatea medicală va putea stăpâni modul în care compușii naturali pot influența diabetul.
În timp ce terapiile scumpe cu celule stem, transplant de celule pancreatice și un șir de medicamente sintetice aflate pe cale de a fi dezvoltate sunt punctul principal spre care se alocă miliarde de dolari destinate cercetării în fiecare an, dulapurile noastre din bucătărie și plantele grădină ar putea deja reprezenta tratamentul îndelung căutat pentru diabetul de tip 1.
Astfel, s-a demonstrat recent, în mod experimental, că anumite plante ar putea regenera celulele beta producătoare de insulină, care sunt distruse în diabetul insulino-dependent. Acestea, odată refăcute, ar putea (în teorie cel puțin) restabili sănătatea pacientului până la punctul în care să nu mai aibă nevoie de insulină. Iată câteva dintre aceste plante cu potențial regenerator:
- Gymenna Sylvestre („distrugătorul de zahăr”)
- Nigella Sativa („chimen negru”)
- Vitamina D
- Curcumina (din condimentul turmeric)
- Arginina
- Avocado
- Berberina (găsită în plantele amare precum Goldenseal and Barberry)
- Castravetele amar
- Sfecla mangold (da, părțile verzi ale acestei)
- Mătase de porumb
- Ștevia (planta sud-americană, nu cea de la noi)
- Sulforafanul (concentrat în special în inflorescențele de broccoli)
Simptomele diabetului de tip 1 apar de obicei după o perioadă extrem de scurtă, deși distrugerea celulelor beta se poate întâmpla cu mulți ani înainte. Simptomele includ creșterea senzației de sete și a mictiunilor, senzație de foame permanentă, pierdere în greutate, tulburarea vederii și oboseală extremă. Dacă nu este diagnosticată și tratată cu insulină, o persoană cu diabet de tip 1 poate ajunge la comă diabetică.
Ca reguli de bază în alimentație, persoanele diagnosticate cu diabet trebuie să elimine din dietă zaharurile și sunt nevoite să-și limiteze consumul de proteine, pentru că acestea pot afecta funcționarea rinichilor. Totodată, cantitatea de grăsimi trebuie la rândul ei redusă deoarece deficitul de enzime digestive îngreunează metabolizarea acestora.
Sursa: The Epoch Times
Nu cunoaștem oferta magazinelor naturiste, va trebui să încercați să căutați prin intermediul internetului sau direct la magazinele de acest gen.
Ma numesc niku si baiatul meu de 19 ani este diabetic zaharat 1 este ff greu pentru un adolescent sa renunte la multe ce pot sa fac ???