Alimente gustoase pentru piele superbă indiferent de anotimp

glowing-skinÎn timp ce genetica și stilul de viață joacă un rol important pentru buna sănătate a pielii, alimentele vă poate ajuta, de asemenea, în lupta împotriva acneei, la minimizarea ridurilor, și la sporirea frumuseții naturale a pielii dvs.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt un super aliment pentru ten, deoarece sunt extrem de bogate în zinc. Zincul protejează membranele celulare, ajută la menținerea colagenului, și promovează reîntinerirea pielii. Vă puteți bucura de semințele de dovleac ca de o gustare, le puteți adăuga într-un amestec preparat în casă, sau să le puteți consuma cu iaurt sau fulgi de ovăz.

Apa

Nu reprezintă un „aliment”, în sine, dar este esențială atunci când vine vorba de sănătatea pielii, deoarece elimină toxinele din organism, oferă nutrienți pentru celule, și păstrează organele în bună stare de funcționare. De asemenea, ajuta la menținerea celulelor hidratate, ceea ce face pielea să arate mai fermă și mai clară. Pentru a introduce mai multă apă în dieta dvs de zi cu zi, umpleți un recipient mare reutilizabil cu apă rece ca gheața în fiecare dimineață, și continuați să beși din ea pe tot parcursul zilei. Iar apa potabilă nu este singura modalitate de a menține celulele pielii hidratate. Multe fructe și legume conțin mai mult de 75 la sută apă (în greutate), astfel încât acestea sunt o sursă extraordinară de H2O, de asemenea.

Morcovii

Ronțăiți morcovi pentru a vă menține pielea sănătoasă și strălucitoare. Morcovii sunt bogați în beta-caroten, un antioxidant care este transformat în vitamina A în interiorul corpului. El ajută la repararea țesuturilor pielii și protejează împotriva razelor dure ale soarelui. Bucurați-vă de morcovii cruzi în salate, sau încercați să îi prăjiți pentru ca aceștia să capete o aromă bogată, dulce. (Bonus! Morcovii astfel preparați că cor oferi chiar mai mult beta-caroten pentru piele decât cei cruzi.)

Fructe tropicale

Consumul de guava, ananas, papaya, kiwi, și alte fructe tropicale care conțin vitamina C va ajuta la apărarea pielii împotriva radicalilor liberi. Vitamina C este un antioxidant puternic, care se găsește în mod natural în piele, așa consumul de fructe tropicale și alte alimente vitamina C-bogat poate reface resursele de vitamine ale pielii tale. Vitamina C ajută de asemenea la mărirea cantității de colagen produsă corp, o proteină care ajută la menținerea fermității și elasticității pielii.

Sursa: Joy Bauer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *