6. Uleiul de ienupăr și rozmarin
Uleiurile esențiale de ienupăr și rozmarin au un efect pozitiv asupra circulației și pot ajuta organismul să elimine alunga din țesutul adipos și muscular. Pentru a crea o crema hidratantă detoxifiantă, se amestecă aproximativ 30 de picături de ulei de rozmarin și 30 picături de ulei de ienupăr cu 100 ml de ulei de jojoba. Aplicați zilnic, după utilizarea roller-ului dermic sau după baie pentru a ajuta la detoxifierea și fortifierea pielii. Folosind această metodă, puteți vedea rezultate notabile în câteva săptămâni!
7. Uleiul de mesteacăn
Un alt ulei popular pentru fermitatea pielii și reducerea celulitei este uleiul de mesteacăn care acționează în același fel ca și cel de ienupăr sau rozmarin. Aplicați zilnic, după o baie sau în combinație cu derma-roller-ul.
8. Ulei de semințe de măceș
O sursă puternică de acizi grași și vitamina A, ulei de trandafir sălbatic este un hidratant minunat care menține, de asemenea, pielea puternică și sănătoasă. Atunci când este utilizat în mod regulat, uleiul de măceș poate îmbunătăți elasticitatea pielii și poate reduce foarte mult aspectul de celulită.
9. Îmbunătățirea circulației
Circulația corespunzătoare ajută la prevenirea și eliminarea celulitei. Evitați purtarea de haine cu benzi elastice strânse care pot restricționa fluxul de sânge în zona șoldurilor, coapselor, sau a altor zone predispuse la celulită. Efectuați exerciții, cum ar fi yoga sau Tai Chi pentru a destinde musculatura și a îmbunătăți circulația.
10. Auto-masajul
Auto-masajul zilnic este un remediu excelent pentru celulită. Prin stimularea fluxului de sânge și a toxinelor stocate în celulita, masajul poate ajuta organismul să metabolizeze celulele grase, reducând dimensiunea lor și făcându-le mai puțin vizibile.
11. Modificați dieta
În cele din urmă, va trebui să modificați obiceiurile alimentare pentru a ajuta la combaterea celulitei. Consumați zaharuri mai simple și carbohidrați și încercați să includeți mai multe fibre în dietă pentru a îmbunătăți sănătatea aparatului digestiv. Înlocuiți grăsimile nesaturate, cum ar fi uleiul vegetal cu grăsimi sănătoase omega-3, cum ar fi de măslinele, migdalele, sau uleiul de avocado. Înlocuiți complet sursele de grăsimi trans- cum ar fi margarina cu uleiul de cocos care conține acid lauric ce va stimula sănătatea pielii. Evitați consumul excesiv de sodiu (doza zilnică recomandată este de 2300 mg sau mai puțin.) Nu în ultimul rând, consumați mai multe fructe proaspete și legume cu un conținut ridicat de apă, cum ar fi pepeni, castraveți și verdețuri cu frunze verzi pentru a crește elasticitatea pielii și detoxifia corpul.
Sursa: Natural Living Ideas
♦♦♦
Vergeturile apar de obicei la majoritatea femeilor însărciante, mai ales la nivelul coapselor şi abdomenului, de asemenea la adolescentele aflate la pubertate, la persoanele cu fluctuaţii în greutate. Zonele de risc unde vergeturile apar de cele mai multe ori sunt coapsele, şoldurile, gambele, fesele, sânii, abdomenul sau partea superioară a braţelor.
Vergeturile pot fi prevenite, dar şi tratate în primele faze de apariţie, iar cu cât acţionăm mai repede asupra lor cu atât şansele să dispară sunt mai mari.
Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulare şi a unei microcirculaţii corecte.
Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară. Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. Masajul se realizează încă din primele luni ale sarcinii. Crema este recomandată şi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmează o dietă.
Citește și: 11 Trucuri naturale pentru a scăpa de celulită definitiv – partea I