Cât de des ar trebui să vă exfoliați tenul și corpul?

Ce este exfolierea? Este procesul de eliminare a celulelor moarte ale pielii de pe suprafața corpului. Când se produce exfolierea, particulele minuscule, fine ca nisipul curăță fața, ajutându-vă să scăpați de celulele moarte ale dermei și expunând pe cele noi. Acest procedeu lasă pielea sănătoasă.

Pentru față, este recomandat ca exfolierea să fie efectuată de cel puțin două ori pe săptămână. Dar, dacă aveți pielea sensibilă, o puteți realiza o singură dată, deoarece ar putea provoca unele iritații neplăcute pielii. Dacă locuiți într-un climat mai cald sau aveți tenul gras, puteți realiza o exfoliere de mai mult de doua ori pe săptămână pentru a scăpa de celulele moarte ale pielii.

Experții în sănătate spun că puteți exfolia corpul de cel puțin două ori pe săptămână. Dacă aveți pielea sensibilă, procedeul se aplică mai rar. În timp ce efectuați gomajul nu uitați, totuși, să nu insistați prea tare. Aceasta pentru a evita îndepărtarea celulelor sănătoase. Masați pielea ușor și cu mișcări circulare.

Exfolierea în exces poate face corpului mai mult rău decât bine. Aceasta poate fi uneori prea dură pentru piele, astfel că este indicat să folosiți un exfoliant chimic care conține salicilic sau acid glicolic. Dar utilizați acestă variantă doar o dată pe săptămână și evitați aplicarea substanțelor în apropierea ochilor, deoarece această zonă nu are nevoie de exfoliere.

Puteți opta pentru un gel de duș obișnuit sau un scrub exfoliant. Pentru o sursă suplimentară de energie, puteți încerca să folosiți sarea care poate ajuta la intensificarea fluxului sanguin în piele și care vă va face sa vă simțiți foarte bine. Dar nu uitați că tot ceea ce utilizați pentru exfoliere, va aduce beneficii pielii dvs. Încercați doar să nu exfoliați mai mult decât este necesar. Două proceduri săptămânale de acest tip sunt mai mult decât suficiente.

Puteți folosi un scrub exfoliant, sau combina doar spălarea periodică a corpului cu o lufă sau un prosop. Pentru un surplus de energie, încercați să utilizați un exfoliant cu sare, ceea ce ar putea duce la creșterea fluxului de sânge din piele și vă va face să arătați și să vă simțiți mai bine. Indiferent de ceea ce se utilizează pentru exfolierea pielii va arăta cu siguranță mult mai bine după. Este important, însă, să nu exagerați.

Sursa: Wellness Bin

♦♦♦

Vivanatura vă propune spre utilizare o mască specială pentru față realizată în întregime din ingrediente naturale care are în compoziție argilă activă, uleiuri naturale de jojoba și palmier, extract de lavandă, tea tree și trandafiri. Această formulă are un rol puternic de revigorare și hrănire, curăță porii în profunzime, previne apariția acneei.

Masca de față cu argilă activă și tandrafir VivaNatura generează efectele unui lifting facial, fiind însă o modalitate naturală, neagresivă, de a preveni și ameliora aspectul obosit al pielii, redând acesteia fermitatea și elasticitatea.

Acțiunea gomajului prin ingredientele sale active stimulează microcirculația sanguină și reînoirea celulară, determinând astfel efectul profund de regenerare. Prețiosul ulei de trandafiri este constituit în proporție de peste 80% din acizi grași esențiali, vitamina C, care asigură o puternică hidratare, stimulează producerea de colagen și elastină, prevenind îmbătrânirea tenului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *