CANDIDA – se pot preveni infectiile cu candida? Remedii naturiste eficiente!

 
Bacteria Candida albicans este o bacterie  care exista in organismul uman, in mod normal in cantitati reduse, controlata de sistemul imunitar si de alte bacterii benefice.  Candida albicans este prezenta la aproximativ 50% din populatie fara a provoca semne sau simptome de boala si este localizata la diferite niveluri: cavitate bucala, vagin, tract gastrointestinal.
Din cauza unor dezechilibre interne aceasta poate creste in exces afectand si alte zone ale corpului.  In momentul in care bacteriile de control sunt eliminate de antibiotice sau se inregistreaza o scadere a eficientei sistemului imunitar, infectia cu candida este rezultatul unei cresteri in exces a micozei cu candida din organism si poate da urmatoarele simptome: infectii locale in gat, piele, infectii vaginale, etc.  Infectiile raspandite in tot ORGANISMUL POT APAREA IN CAZUL persoanelor cu un sistem imunitar slabit.   Aceste zone se pot constitui, sub actiunea unor factori, in adevarate „rezervoare” de Candida albicans, grabind astfel aparitia manifestarilor.
Acesti factori pot fi:
– consumul prelungit de antibiotice, medicamentatia pentru afectiuni stomacale,
– modificari aparute in timpul sarcinii, menstruatiei, menopauzei sau in urma tratamentului cu medicamente hormonale, inclusiv cele anticonceptionale;
– existenta altor factori de infectie sau boli asociate;
– deficienta sistemului imunitar;
– diabetul zaharat dezechilibrat.

Simtomele care apar la infectiile cu candida:
– oboseala generala
– memoria slaba
– dureri de stomac
– amortire
– constipatie
– articulatii umflate
– disfunctii sexuale/pierderea apetitului sexual,
– endometrioza sau infertilitate,
– crampe menstruale, sau dereglari ale ciclului lunar,
– anxietate si atacuri de plâns
– mâini şi picioare reci,
– iritabilitate sau agitatie.
Acidophillus sunt niste bacterii benefice care ajuta la restabilirea echilibrului microbian din tractul digestiv,  aceste bacterii  pot controla echilibrul microbian datorita compozitiei acide, care impiedica dezvoltarea  Candidei.
Metode naturale de prevenire si remediere

Fibrele
O lingura pe zi dintr-un aliment  cu un continut ridicat de fibre cu guma guar si  pectina  amestecata   intr-un pahar cu apa, de doua ori pe zi pe stomacul gol.
Uleiuri esentiale capsulate
Uleiurile esentiale din menta sau oregano sunt considerate un mijlocul de control al raspandirii candidei in organismul uman. Dozajul standard este de doua capsule cu uleiuri esentiale/zi timp de o luna.
Usturoiul
Este recomandat consumul de usturoi (1-2 capatani zilnic) pe durata tratamentului impotriva candididei. Alte remedii naturale sunt: uleiul de masline (contine acid oleic), uleiul sau untul din nuca de cocos (acid caprylic).
Dietă
Dieta este un factor important care contribuie la prevenirea si lupta impotriva candidei, durata de timp pentru dieta este in functie de severitatea simptomelor si de starea generala de sanatate. Oamenii pot observa imbunatatiri substantiale daca se respecta cu strictete dieta timp de două până la patru săptămâni. Pentru altii este nevoie de luni de zile.  Odata ce simptomele au dispărut şi testele de laborator arată îmbunătăţiri semnificative, alimentele din lista restrânsă pot fi încorporate lent înapoi în alimentatie.
Este indicata limitarea aportului zilnic de carbohidraţi – zaharul trebuie exclus din alimentatie.  În primele 2-3 săptămâni de tratament, este recomandat ca aportul de carbohidraţi să fie limitat, de la 20 la 60 grame pe zi, în funcţie de vârstă, de sănătate, tipul de activitate şi gradul de sensibilitate la cereale. Cand simptomele dispar total se poate creşte treptat consumul de carbohidrati. Alimentele care sunt sarace in carbohidrati sunt alimentele bogate in proteine, cum ar fi carne de pui, curcan, fructe de mare, unele nuci, legume şi non-amidonoasele.
Stilul de viaţă
Unele contraceptive orale  pot influenta aparitia candidei, de asemenea sunt mai sensibili la contactarea ei fumatorii si consumatorii de alcool, deoarece acestea pot afecta imunitatea organismului.
Surse:  www.altmedicine.about.com
Consultul medicului este indicat cad suspectati ca aveti simptomele unei boli, aceste informatii sunt informative.