8 remedii naturale pentru tratarea psoriazisului (I)

index2Psoriazisul este o afecțiune cronică a pielii, care provoacă pete pruriginoase sau dureroase formate din piele îngroșată, înroșită, cu solzi argintii. Cel mai frecvent apare la coate, genunchi, scalp, spate, față, palme și picioare, dar poate apărea și în alte părți ale corpului. Iată câteva remedii naturale pentru a ușura simptomele și a minimiza iritațiile.
Psoriazisul este totodată o boală autoimună, ceea ce înseamnă că o parte din propriul sistem imunitar al organismului devine supra-activă și atacă țesuturile normale ale acestuia. Celulele pielii au un ciclu normal de reînnoire de 4 până la 6 săptămâni, dar acest lucru este accelerat în psoriazis care cauzează acumularea de celule moarte la nivelul pielii.
Cei care suferă de această boală o observă de multe ori abia atunci când starea pielii lor se înrăutățește. Factorii care pot influența episoadele de iritație includ un climat rece și uscat, infecțiile, stresul, pielea uscată, consumul de alcool și anumite medicamente.
Cu toate acestea iată câteva remedii naturale și eficiente pentru a controla simptomele și a preveni infecția.

1. Oțetul de mere

Oțetul de mere a fost folosit de către culturile antice ca dezinfectant, ajutând în acest caz  la ameliorarea senzației de mâncărime a scalpului provocată de psoriazis, și în plus, poate restabili pH-ul natural al pielii.

2. Sarea amară

Sarea Epsom, cunoscută și sub numele de sulfat de magneziu, se absoarbe prin piele, loc în care atrage toxinele din organism, relaxează sistemul nervos, reduce inflamația, relaxează mușchii, este un emolient natural, exfoliant, și nu numai atât. Numele provine de la Epsom, Surrey, Anglia, acesta fiind primul producător de astfel de săruri.
Adăugarea de săruri Epsom sau săruri de mare în apa de baie ajuta la ameliorarea psoriazisului și eczemelor.

3. Uleiul de măsline / Uleiul de cocos

Ambele aceste uleiuri sunt extrem de emoliente pentru piele și pot fi folosite ca tratamente eficiente. Pentru focarele de pe scalp, masați cu atenție uleiul ușor încălzit pe excrescențele solzoase și repetați de mai multe ori pe zi pentru rezultate mai bune. Acest procedeu va înmuia pielea moartă care apoi va cădea în mod natural.
Uleiul de nucă de cocos organic nerafinat poate deveni o cremă hidratantă foarte eficientă și non-iritantă pentru piele.

4. Turmericul

Turmericul a fost numit „super-condiment” și are o întreagă gamă de beneficii naturale pentru sănătate. Principalul agent farmacologic activ este curcumina, care are proprietăți anti-inflamatorii și anti-oxidante puternice. Ea vizează în mod specific o enzimă, cunoscută sub denumirea de kinază fosforilază (Ph-K), care este responsabilă pentru creșterea excesivă a celulelor pielii, astfel, dovedindu-se foarte eficientă în tratarea psoriazisului. Deoarece psoriazisul este datorat incapacității pacientului de a „opri” activitatea Ph-K, tratamentele cu geluri conținând curcumină s-au dovedit a fi foarte eficiente.

Sursa: Naturalcuresnotmedicines.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *