Ovăzul este considerat unul dintre cele mai bune emoliente pe care mama natură le-a creat pentru piele. Acesta calmează nervii, reduce pruritul și inflamația, și are efect de înmuiere a zonelor afectate.
Faceți băi de ovăz în timpul episoadelor de iritație prin adăugarea unei cești de fulgi de ovăz fin, sub formă de pulbere, într-o cadă de baie cu apă caldă. Relaxați-vă în apă timp de cel puțin 15 minute. Clătiți pielea cu apă călduță după aceea, uscați-vă cu grijă și aplicați crema hidratantă potrivită.
6. Aloe vera
Aceste plante, suculente și țepoase care cresc în deșert au fost mult timp folosite ca remediu pentru arsuri, leziuni și constipație. Gelul din interiorul frunzelor de aloe vera are proprietăți anti-inflamatorii puternice și pot fi foarte eficiente în tratarea afecțiunilor pielii. Puteți aplica pur și simplu gelul direct de la o frunză de aloe pe piele și să îl lăsați până complet absorbit. Aceasta se poate face de mai multe ori pe zi.
7. Usturoiul
O altă sursă bogată de antioxidanți și compuși anti-inflamatorii, usturoiul, poate reduce cu succes inflamația cronică a psoriazisului. Puternicele sale proprietăți antimicrobiene pot, de asemenea, preveni și infecțiile. De fapt, consumul regulat de usturoi poate avea beneficii enorme pentru starea generală de sănătate și poate preveni, de asemenea, focarele de psoriazis, deoarece ajută la purificarea sângelui și reduce acțiunile nocive ale radicalilor liberi ce rezultă în urma unui sistem imunitar compromis.
8. Ulei de Teatree
Uleiul de teatree este uleiul esențial al plantei australiene Melaleuca alternifolia. S-a dovedit că acesta are proprietăți anti-inflamatorii și antiseptice excelente. Poate fi aplicat chiar și direct pe piele, deși acest lucru poate provoca iritații. O altă opțiune este de a utiliza un produs, cum ar fi șamponul sau o loțiune cu ulei de teatree în compoziție, pe care le puteți cumpăra sau prepara singuri prin adăugarea uleiului la acel produs.
Sfaturi suplimentare:
* Evitați să iritați leziunile prin acțiune directă.
* Mențineți pielea umedă și curată.
* Folosiți produse de umidificare pentru a menține umiditatea aerului.
* Purtați îmbrăcăminte moale din fibre naturale, cum ar fi bumbacul.
* Stați departe de coloranți și parfumuri care pot irita pielea.
* Adoptați un regim alimentar bine echilibrat, bogat în fructe și legume. Unele persoane au raportat că simptomele psoriazisului se îmbunătățesc atunci când laptele sau glutenul sunt eliminate din dieta obșnuită. Exercițiile fizice pot ajuta, de asemenea, și vă vor îmbunătăți starea de spirit. În unele cazuri, excesul de greutate poate agrava simptomele psoriazisului, deci menținerea unei greutăți sănătoase poate ajuta la prevenirea episoadelor de erupție.
* Puteți sta la soare, dar nu prea mult. Razele ultraviolete ale luminii solare pot încetini creșterea celulelor pielii, astfel că expunerea moderată la soare este o idee bună. Cu toate acestea, asigurați-vă că băile de soare sunt scurte, de aproximativ 20 de minute. Folosiți protecție solară dacă vă expuneți la soare pentru perioade mai lungi.
* Utilizați tehnici de relaxare pentru a minimiza stresul, deoarece aceasta poate fi una dintre cele mai comune cauze care declanșează psoriazisul.
Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un diagnostic corect
Sursa: Natural Cures not Medicines