6 alternative naturale la ibuprofen (I)

preparare-remediu-planteO expresie mai veche suna așa: „ia două aspirine și mă suni dimineața”, dar mulți recurg la ibuprofen pentru ameliorarea inflamației, durerii și febrei. Acest medicament antiinflamator (AINS), disponibil atât la farmacii cât și pe bază de prescripție medicală, este frecvent utilizat pentru a trata artrita, simptomele menstruale, durerile de cap, dureri generale și diferitele afecțiuni inflamatorii.

Efectele secundare ale ibuprofenului

Deși mulți oameni cred despre ibuprofen că este mai degrabă benign, acesta este asociat cu un risc crescut de probleme cardiace și de circulație, inclusiv accidente vascular-cerebrale și atac de cord, precum și probleme gastro-intestinale, cum ar fi hemoragii sau perforații ale stomacului sau tractului intestinal. Aceste riscuri cresc odată cu durata utilizării medicamentului, cu toate că perioada de timp până când aceasta afectează un individ variază în funcție de starea generală de sănătate, utilizarea altor medicamente, vârsta și alți factori.

Alternative naturale la ibuprofen

Multe studii au fost efectuate pe diferite analgezice naturale și anti-inflamatoare care pot fi utilizate ca alternative la ibuprofen. Ele au, în general, ușoare efecte secundare. Iată câteva pe care poate doriți să le luați în considerare. Trebuie să consultați întotdeauna o cunoștință de profesie din domeniul sănătății înainte de a începe un nou program de tratament.

Boswellia: Acest remediu anti-inflamator provine din arborele de Boswellia serrata, care crește în India. Proprietățile antiinflamatorii ale Boswelliei sunt atribuite acidului boswellic pe care îl conține. Acești acizi pot îmbunătăți fluxul de sânge la nivelul articulațiilor și pot preveni celulele albe inflamatorii să intre în țesutul deteriorat. De asemenea, cunoscut sub numele de „tămâie indiană,” boswellia este disponibil ca supliment și cremă. Pentru dureri și inflamații, doza sugerată este de 450 până la 750 mg pe zi, timp de trei-patru săptămâni.

Capsaicina: Componentul activ din ardeiul iute, capsaicina este adesea folosit ca topic local pentru nervi, mușchi, și dureri articulare. Acesta funcționează prin interferarea cu substanța P, un produs chimic care ajută la transmiterea semnalelor dureroase la nivelul creierului. Este disponibil sub formă de cremă sau geluri în mai multe concentrații diferite (cel mai adesea, 0,025% la 0,075%) și se aplică de obicei de trei-patru ori pe zi. Aceasta poate provoca unele senzații de înțepături și arsuri inițiale, dar de obicei dispare la utilizare.

Sursa: Examiner.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *