6 alternative naturale la ibuprofen (II)

preparare-remediu-planteGheara pisicii: Uncaria tomentosa, sau gheara pisicii, crește în special în America de Sud. Această plantă conține un agent anti-inflamator care blochează producția hormonului prostaglandină, cel care contribuie la controlul inflamației și durerii. Dozele recomandate sunt capsule de 250 până la 1000 mg câte una de trei ori pe zi. O doză prea mare poate provoca diaree.

Curcumina: este o componentă a plantei medicinale numită turmeric, iar aceasta este un analgezic puternic, care poate bloca proteinele ​​din organism, responsabile cu producerea inflamației și, de asemenea, oprește mesajele de durere transmise de neurotransmițătorul numit substanța P, la nivelul creierului. Studiile arată că Curcumina este eficientă în calmarea durerii cronice provocate de artrita reumatoidă. Doza recomandată este 400 la 600 mg de curcumină administrată de trei ori pe zi pentru durere și inflamație.

Acizii grași Omega-3: Acizii grași omega-3 au proprietăți anti-inflamatorii care s-au dovedit benefice pentru persoanele care suferă de artrită, alte boli inflamatorii articulare și bolile inflamatorii intestinale. Omega-3 reduce de asemenea riscul cardiovascular, ceea ce este util mai ales pentru persoanele cu artrită reumatoidă, care prezintă un risc crescut de boli cardiovasculare. Doza recomandată de acizi grași omega-3 ar fi sub forma capsulelor ce conțin uleiul de pește de 1000 mg pe zi.

Scoarța de salcie albă: Această plantă este predecesorul aspirinei. Scoarța de salcie albă conține salicilină, care se transformă în acid salicilic în stomac. Scoarța de salcie albă este mult mai puțin iritantă pentru stomac decât medicamentul sintetic, aspirina, în timp ce acționează pentru a calma durerea, inflamația și febra. Doza recomandată este 1-2 pipete pline cu tinctură de coajă de salcie albă zilnic.
Sursa: Examiner.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *