12 Plante medicinale și alimente care vă pot curăța sângele în mod natural (I)

Iată câteva plante simple și alimente care pot ajuta la purificarea și optimizarea calității sângelui și care pot, de asemenea, curăța ficatul, ucide viruși și reduce riscul de cancer a noilor celule care se formează.
Pentru a ne menține corpurile și mai ales sistemul imunitar în condiții optime de funcționare avem nevoie să eliminăm reziduurile toxice și agenții patogeni sistemici din sânge. Funcționarea unui sistem limfatic sănătos este vitală pentru păstrarea sângelui curat și reducerea riscului de boli grave care rezultă transformarea agenților patogeni în devină tumorile maligne în corpurile noastre.
Aceasta se poate face în mod natural, cu ajutorul multor plante si alimente care sunt ușor de inclus în alimentația noastră și au scopul anti-patogenic de a ucide virusuri, bacterii și paraziți recunoscuți pe scară largă.
1 Păpădia
Păpădia este o sursă bogată de antioxidanți și substanțe nutritive naturale care ajută la detoxifierea tractului digestiv și eliminarea radicalilor liberi. Este un remediu natural eficient și bine cunoscut în tratamentul diferitelor probleme hepatice. Ceaiul de rădăcină de păpădie sau doar frunzele proaspete într-un smoothie sau suc va încuraja pancreasul și ficatul să elimine toxinele din sânge.
2. Pătrunjelul
Pătrunjelul este un diuretic natural care ajută ficatul în procesul de detoxifiere a sângelui. Are o valoare nutritivă crescută și un nivel ridicat de vitamine A, B, C și K și conține mineralele-cheie fier și potasiu. Studiile au arătat că uleiul esențial de pătrunjel poate suprima răspunsurile datorate supra-stimulării sistemului imunitar, care produce multe alergii, răspunsuri autoimune și tulburări inflamatorii cronice. Pătrunjelul este ușor de cultivat într-o grădină sau chiar într-un ghiveci și poate fi adăugat la aproape orice masă sau într-un smoothie sau suc.
3. Turmericul

Curcuma este, de asemenea, cunoscut sub numele de turmeric și face parte din aceeași familie ghimbirul. Acesta este pe bună dreptate considerat un condiment minune. Curcumina este, în realitate, principalul agent farmacologic activ din turmeric și are o gamă întreagă de beneficii pentru sănătatea noastră, fiind recunoscut inclusiv ca anti-inflamator, antiviral, antibacterian, precum și ca purificator de sânge. Este un detoxifiant puternic și se utilizează pentru ameliorarea multor probleme digestive și de ficat.
4. Coriandrul
De asemenea, cunoscut sub numele de cilantro aceasta este o plantă foarte populară pentru îndepărtarea metalelor grele din organism, inclusiv mercur, și care altfel ar provoca neajunsuri majore în cazul în care li s-ar permite acumularea. Metalele grele au fost puse pe seama apariției multor probleme grave de sănătate, inclusiv cancer, boli de inimă, deteriorarea creierului, probleme emoționale, boli de rinichi, boli pulmonare, și oase slăbite. Ele intră în fluxul nostru sanguin prin simpla respirare a aerului poluat sau prin consumul de alimente.
Multe programe de detoxifiere pe bază de plante de metale grele recomandă consumul mai multor linguri de pesto pe bază de coriandru în fiecare zi, sau utilizarea de suplimente pe bază de coriandru pe parcursul a mai multe luni, pentru a ajuta la eliminarea metalelor.
Sursa: Natural Cures not Medicines

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *