12 Plante medicinale și alimente care vă pot curăța sângele în mod natural (II)

12plante5. Busuiocul

Busuiocul este un alt detoxifiant puternic care curăță ficatul și rinichii. Este util pentru multe probleme de digestie și poate lupta împotriva infecțiilor, de asemenea, ceea ce îl face un mare plus pentru dietele noastre. În plus, extractul de busuioc se dovedește că are succes în eliminarea punctelor negre și închiderea porilor dilatați de pe suprafața pielii noastre.

6. Usturoiul

Usturoiul este o sursă bogată de sulf, care este un mineral detoxifiant. Acesta încurajează ficatul să producă enzime folosite pentru detoxifiere, care apoi să filtrează orice toxine aflate în fluxul sanguin. De asemenea, menține nivelul sigur de bacterii rele, paraziți și virusuri din intestin.

7. Afinele

Afinele au câștigat o reputație de super-aliment datorită multiplelor lor proprietăți de vindecare. Conțin flavonoide antioxidante (cum ar fi antociani), care pot ajuta la prevenirea rigidizării arterelor și la îndepărtarea plăcii de pe pereții arterelor. Au, de asemenea, proprietăți anti-inflamatorii puternice care ajută la îndepărtarea radicalilor liberi dăunători și a toxinelor din fluxul nostru sanguin.

7. Sfecla

Acesta este un alt aliment simplu, care conține mai multe substanțe nutritive benefice și antioxidanți. Sfecla stimulează ficatul să elimine toxinele și ne curăță sângele.

9. Morcovii

Morcovii sunt o sursă bogată de vitamine A, B6, C, și K, potasiu și glutation care este o proteină esențială în procesul curățare a ficatului. Consumați cruzi sau adăugați la sucuri și piureuri aduc beneficii maxime sănătății noastre.

10. Merele

Merele sunt pline de vitamine, minerale, fibre, și fitonutrienți necesari în detoxifiere. Acestea conțin, de asemenea, pectină, o fibră solubilă care reduce nivelul de colesterol nociv și se leagă cu metale grele pentru a fi apoi eliminate din sânge și intestine. În plus, ele conțin quercetin, potasiu și magneziu, care ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control.

11. Legumele cu frunze verzi

Spanacul, broccoli, și varza sunt detoxifiante puternice și pline de antioxidanți care curata întregul corp. Ele au un conținut ridicat de fibre de sănătoase care pot curăța eficient sistemele noastre digestive și ne oferă multe vitamine benefice, minerale și alte elemente nutritive esențiale.

12. Apa

Este esențial să bem suficientă apă pentru a alunga toxinele din corpul nostru. Se recomandă un consum mediu între 2 sau 3 litri pe zi pentru o sănătate optimă.
Alimentele de tip junk food și o viață sedentară inactivă este calea sigură de a obține artere înfundate, sânge nesănătos și un sistem imun lent. O dieta sănătoasă, care utilizează cu precădere alimentele organice, împreună cu un program de exerciții fizice regulate vă va asigura că arterele se pot menține curate.

Sursa: Natural Cures not Medicine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *