5 moduri de a stimula creșterea naturală a părului (II)

2. Consumați colagen sau gelatină pentru a stimula creșterea naturală a părului

Gelatina conține un profil unic de aminoacizi care oferă elementele nutritive esențiale pentru păr, piele și unghii sănătoase. Imediat ce veți începe să folosiți colagen zi cu zi, veți putea observa o îmbunătățire semnificativă a modului de creștere a părului și creșterea unor unghii mai puternice.

Nu există însă studii care să demonstreze faptul că suplimentele cu jeleu vor face părul să crească. Dar cine știe … poate că acestea sunt, momentan, în curs de desfășurare! Totuși, s-au realizat studii care arată că suplimentarea dietei cu colagen îmbunătățește într-adevăr, calitatea pielii, în ceea ce privește elasticitatea și hidratarea.

Gelatina fără adaosuri de conservanți se poate găsi în mod normal la supermarket și provine de la bovinele crescute în ferme. Dacă animalul este crescut într-un mediu extrem de toxic, proteinele nu vor fi de cea mai bună calitate. Peptidele din colagen au proprietatea de a se dizolva fără gust în băuturi – îl puteți, astfel, folosi ca adaos de proteine ​​în piureuri, ceai sau cafea. Proteinele din colagen pot fi folosite pentru a prepara bomboane gummies de casă și jeleuri.

3. Echilibrul hormonal ajută la creșterea sănătoasă a părului

Am discutat despre modul în care aportul de proteine ​​și creșterea părului influențează digestia, dar un păr sănătos depinde și de bunul echilibru hormonal. Echilibrul hormonal, după cum probabil știți, este un subiect extrem de complex. Iată care sunt unii dintre hormonii importanți pentru creșterea părului, foarte concis:

Cortizolul – Acest hormon ajunge la valori maxime ca răspuns la stresul cronic și acut, dar este, de asemenea, necesar pentru reglementarea funcțiilor fiziologice zilnice. Nivelurile cronic crescute de cortizol (din cauza stresului continuu) și cortizol cronic redus (de multe ori după o perioadă de stres cronic), pot afecta metabolismul care, la rândul său, împiedică creșterea părului.

Estrogenul – Estrogenul în exces este un dezechilibru hormonal foarte comun pentru femei și bărbați de toate vârstele. Toxinele din mediul nostru, cum ar fi pesticidele și BPA, acționează în același fel în care se manifestă estrogenul în organism. Mai mult, alimentele, cum ar fi soia contribuie la dezechilibrul estrogenului. Nivelurile crescute de estrogen pot contribui în mod semnificativ la pierderea părului atât pentru bărbați cât și pentru femei.

Hormonii tiroidieni – niveluri adecvate de hormoni tiroidieni înseamnă un metabolism sănătos și un metabolism sănătos înseamnă o creștere mai bună a părului.
În timp ce echilibrul hormonal are multiple modalități de manifestare, vestea bună este că acești pași ajută la regăsirea echilibrului hormonal.

Sursa: Empowered Sustenance

Citește și: 5 moduri de a stimula creșterea naturală a părului (I)

(va urma)

***

VivaNatura își completează gama de produse pentru îngrijirea părului cu noul Șampon pentru păr uscat cu Aloe și Brusture. Este un șampon recomandat pentru fortificarea și regenerarea naturală a părului uscat, fragil și lipsit de vitalitate. Factorii care determină uscarea părului pot fi atât de natură înternă cît și externi: expunerea îndelungată la soare, spălatul excesiv – în special cu produse pe bază de substanțe chimice puternice -, folosirea de produse pentru hairstyling, a uscătorului de păr, a plăcii de păr, vopsirea părului, etc.

Șamponul natural de la VivaNatura pentru păr uscat oferă hidratarea optimă necesară acestui tip de păr. Plantele medicinale: brusture, urzică, mentă, tătăneasă, mesteacăn, salcie, din noua formulă a șamponului natural VivaNatura, conțin o mare varietate de vitamine și antioxidanți, vitale pentru sănătatea părului și a scaplului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *