Manifest de protest impotiva interzicerii remediilor naturiste de catre UE

S-a initiat un referendum European pentru pastrarea posibilitatii de tratare cu remedii naturale, aceasta initiativa de referendum la nivel european are scopul de a cere pastrarea remediilor homeopate si a terapiilor naturiste care se vor a fi excluse in baza sinistrului Codex Alimentarius.

http://www.eu-referendum.org/english/petitions/natural_remedies_info.html

Sansa noastra sa mai putem alege o viata sanatoasa si naturala, sunt 1.000.000 de voturi, pentru Referendumul European ce are ca scop accesul la hrana sanatoasa si terapii naturiste ori pe baza de vitamine.
Uniunea Europena a adoptat la 31 Martie 2004 si care cere ca, de la 1 aprilie 2011 toate plantele medicinale sa fie procesate dupa aceleasi procedee ca si celelalte produse farmaceutice, adica sa fie fabricate plante medicinale precum medicamentele. Acest lucru presupune inclusiv obtinerea de certificate legale care costa peste 100.000 de euro pentru fiecare planta in parte, desi acestea sunt folosite de mii de ani. Costurile uriase pe care le presupune intrarea in legalitatea vor lichida producatori romani din domeniul plantelor medicinale in favoarea marilor colosi farmaceutici, ale caror produse nu vor mai fi concurate de plantele si fructele cunoscute.
Pretul urias al medicamentelor face ca majoritatea romanilor sa apeleze la tratamente traditionale cu plante medicinale. Musetelul, menta sau coada-soricelului sunt singurele leacuri pe care si le mai permit sute de mii de oameni, iar apropiata lichidare a comercializarii lor va da o lovitura cumplita sanatatii poporului roman, un popor si asa extrem de bolnav si sarac!!! Producatorii nostri din domeniu nu vor putea sa se conformeze directivelor UE, nu vor avea banii necesari, vor intra in faliment si vor lasa milioane de romani pe mana …farmaciilor cu medicamente scumpe si majoritar inutile
Dupa data de 1 aprilie 2011, in tara noastra NU se vor mai putea vinde legal plante medicinale, Romania riscand sa fie data in judecata de catre marile concerne farmaceutice si nu e greu de ghicit care va fi soarta unor asemenea procese.
Link spre semnarea petitiei on line:
Articol preluat de pe : Causes
http://www.gaia-health.com/articles301/000315-romanian.shtml