Vitaminele esențiale pentru prevenirea paradontozei

Boala parodontală este o stare inflamatorie a gingiilor și a structurilor de suport din cavitatea bucală. Aceasta determină apariția respirației urât mirositoare și sângerarea gingiilor în cazul folosirii aței dentare.

Boala parodontală este, de asemenea, o manifestare a unei alte afecțiuni sistemice, cum ar fi diabetul, anemia, deficitul de vitamine, leucemia, sau a altor boli ale funcției celulelor albe din sânge.

Totuși, există o serie de metode naturale care vă pot îmbunătăți starea generală a cavității bucale.

1. Vitamina C

Vitamina C joacă un rol important în menținerea integrității membranei parodontale și matricii de colagen, care ancorează dintele la os. Se recomandă 500-1.000 mg de trei ori pe zi.

2. Vitamina A

Deficitul de vitamina A predispune organismul la boli parodontale. Este necesară pentru sinteza colagenului, vindecarea rănilor, și îmbunătățirea funcțiilor sistemului imunitar. Luați 5000 UI de vitamina A sub formă de beta-caroten.

3. Zinc

Zincul inhibă dezvoltarea plăcii. Clătiți gura de două ori pe zi cu o apă de gură care conține 5% zinc, sau puteți lua 30 mg de picolinat de zinc pe zi.

4. Vitamina E și seleniul

Aceste două substanțe nutritive funcționează în tandem și par să inhibe manifestarea bolii parodontale micșorând efectele radicalilor liberi, care sunt extrem de dăunători pentru gingii. Sunt recomandate 100-200 UI pe zi de vitamina E și seleniu fiecare.

5. Coenzima Q10

Coenzima Q10 (CoQ10) este un antioxidant eficace, utilizat pe scară largă în Japonia pentru a trata multe afecțiuni, inclusiv boala parodontală. Cantitatea recomandată este de 50-100 mg de trei ori pe zi.

6. Flavonoidele

Flavonoidele sunt extrem de eficiente în reducerea inflamației și pentru stabilizarea structurilor de colagen. Pentru cele mai bune rezultate, luați fie extract de semințe de struguri, fie extract de scoarță de pin, la o doză zilnică de 100-150 mg.

7. Acid folic

Utilizarea acidului folic poate determina reduceri semnificative ale inflamației gingivale. Administrați 800 mcg la 2 mg pe zi, sau clătiți gura cu o soluție 0,1% de acid folic de două ori pe zi.

Sursa: Mind Body Green

***

Pachetul pentru îngrijire dentară este format din 3 paste de dinţi la un preţ economic pentru întreaga familie.

Pachetul conţine:

1. GennaDent Argentum – 150 ml

2. GennaDent Junior – 50 ml

3. VivaNatura Herbal – 50 ml – GRATUIT

1. GennaDent Argentum cu argilă şi argint – 150 ml

Este o pastă de dinţi naturală care are în componenţă argint, extracte din plante, propolis şi uleiuri vegetale. Argintul are un puternic rol antibacterian, antifungic, dezinfectant  şi cu efect regenerator asupra ţesutului gingival şi a cavităţii bucale. Este recomandată şi în parodontoze, gingivite şi sângerări gingivale. Oferă protecţie sporită împotriva formării tartrului şi apariţiei cariilor, şi lasă o senzaţie puternică de prospeţime. Conţine  100%  substanţe naturale.

2. GennaDent Junior cu argilă şi căpşuni – 50 ml Este o pastă de dinți pentru copii, cu aromă de căpșuni și lămâie. Este recomandată utilizarea ei, mai ales în perioada în care copiii învață să se spele pe dinți. Datorită ingredientelor naturale din care este realizată, pasta de dinți nu prezintă riscuri în cazul în care este înghițită. Are o formulă special concepută pentru copii, începând cu vârsta de 1 an.  Conţine 98% substanţe naturale.

3. VivaNatura Herbal – 50 ml

Este o pastă de dinți spumantă, cu argilă și plante, cu un conținut de 95% substanțe naturale, pentru uz curent. Deoarece pastele de dinți naturale sunt altfel decât cele cu care ne-am obișnuit, Laboratoarele GennaDent au găsit o soluție adaptată preferințelor majorității consumatorilor, combinând eficiența unei paste de dinți naturale, cu proprietățile unei paste de dinți comerciale.  Conţine  95%  substanţe naturale.

2 thoughts on “Vitaminele esențiale pentru prevenirea paradontozei

 1. VADUVA CLAUDIU says:

  BUNA ZIUA.
  VREAU SA FOLOSESC PASTA GENNADENT ARGENTUM IN TRATAMENT PARODONTAL,CU AJUTORUL GUTIERELOR.CE MA RETINE ESTE FAPTUL CA EXTRACTUL DE TATANEASA CU UZ INTER CONFORM PROSPECTULUI AR AVEA POTENTIAL CANCERIGEN.DACA ASA STAU LUCRURILE DE CE NU-L EXCUDETI DIN FORMULA?
  ASTEPT RASPUNS.
  VA MULTUMESC.

  • Echipa Vivanatura says:

   Tătăneasa este interzisă în multe țări pentru utilizare internă datorită faptului că majoritatea celor ce o folosesc nu apelează la fitoterapeuți pentru dozarea corectă a acesteia. Pe de altă parte, sintagma „uz intern” presupune ingerarea plantei sub formă de ceai, tinctură, etc., ceea ce nu e cazul la o pastă de dinți (absorbția substanțelor la nivelul țesuturilor din cavitatea bucală este destul de redusă, mai ales când nu are loc în mod repetat), așadar, atâta vreme cât nu înghițiți pastă de dinți zilnic, câteva luni la rând, aceasta este inofensivă, mai ales că este dozată.
   În cantități moderate tătăneasa are chiar efecte benefice asupra tumorilor, polipilor, hemoroizilor, abceselor, șamd., cel puțin așa susțin cei care s-au tratat folosind planta împreună cu medicii fitoterapeuți care o recomandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *