3 Remedii excelente pentru îmbunătățirea circulației periferice a sângelui

Buna circulație a sângelui în organism este importantă pentru menținerea unei stări optime de sănătate. Aceasta are rolul de a transporta nutrienți, minerale și oxigen către diferitele părți ale corpului. Așadar, circulația corectă stimulează dezvoltarea celulelor și funcționarea organelor interne.

Circulația proastă poate afecta întreg corpul, inclusiv creierul, inima, ficatul, rinichii și membrele. Acesta poate fi un factor care contribuie la apariția unor probleme de sănătate, care includ mâini și picioare reci, oboseală, amețeli, pierderea părului, piele uscată, edem, dureri de cap, crampe musculare, dureri de picioare și bătăi neregulate ale inimii. Iată 3 remedii naturale, extrem de eficiente în ameliorarea simptomelor produse de circulația slabă:

Ceaiul verde

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți care ajută la relaxarea arterelor și pot îmbunătăți circulația. Acesta este asociat cu creșterea nivelului de oxid nitric, un vasodilatator puternic. Substanța ajută dilatarea vaselor de sânge, crescând astfel fluxul sanguin.

  1. Puneți un săculeț de ceai verde într-o cană de apă fierbinte timp de 5 minute.
  2. Scoateți punga, adăugați miere și beți.
  3. Consumați 2 sau 3 cești de ceai verde pe zi.

Ciocolata neagră

Conținutul de cacao din ciocolata neagră ajută la îmbunătățirea fluxului de sânge. Mai mult, conform unui studiu publicat în 2014, în Jurnalul American Heart Association, ciocolata neagră îmbunătățește fluxul de sânge la nivelul membrelor inferioare prin efectele pe care le are asupra substanțelor bio-chimice organice ce au rolul de a dilata arterele.

Consumați o bucată mică de ciocolată neagră pe zi, pentru a îmbunătăți circulația. Cu toate acestea, asigurați-vă că alegeți un tip de ciocolată neagră cu cel puțin 70 la sută conținut de cacao.

Ghimbir

Ghimbirul este un ingredient comun în bucătărie, care poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui. Acesta conține compuși, cum ar fi gingerol și zingerone care au efect de încălzire asupra organismului, determinând și îmbunătățirea circulației sângelui.

Consumul regulat de ghimbir, previne, astfel, formarea cheagurilor de sânge în organism și reduce riscul de boli de inimă și ateroscleroză.

Beți ceai de ghimbir de 2 sau 3 ori pe zi. Pentru a prepara ceaiul, se fierbe 1 lingură de ghimbir tăiat în felii subțiri în 2 cești de apă, timp de 10 minute. Strecurați, adăugați miere și beți.

Sursa: top10homeremedies

***

Senzația de picioare obosite, dureroase și grele care apare de obicei la sfârșitul unei zile. Picioare obosite, stresante de muncă, sau cauzată de temperaturile ridicate din timpul verii, statul prelungit în picioare, lucrul îndelungat la birou, mersul pe tocuri, este o problemă firească a omului contemporan. Dacă este remediată la timp, ea se limitează la un simplu disconfort, care va dispare în cele din urmă, evitând astfel agravarea tulburărilor de circulație.

Balsamul răcoritor, cu eucalipt, pentru picioare umflate și obosite VivaNatura, este soluția optimă pentru alinarea acestor simptome. Principiile active din plante sunt combinate sinergic într-o formulă ideală pentru revigorarea și revitalizarea picioarelor obosite, cu efectele stimulativ-decongestionate a picioarelor umflate. Masarea picioarelor cu Balsamul răcoritor cu eucalipt VivaNatura răsfață și energizează picioarele, oferă o senzație de confort și hidratare. Stimulează circulația venoasă, calmează și răcorește picioarele grele și inflamate.

alimente-dureri-articulare-vivanatura

One thought on “3 Remedii excelente pentru îmbunătățirea circulației periferice a sângelui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *