VivaNatura.ro


 

Jojoba (pronunţat ho-ho-ba) este un extract botanic din seminţele arborelui de jojoba (Simmondsia chinenis). Uleiul de Jojoba provine dintr-o planta de desert care rezista caldurii si uscaciunii prin sistemul propriu de autosupravietuire.

Uleiul de Jojoba este o ceara lichida produsa din semintele de Jojoba, ale unui arbust originar din sudul Arizonei, sudul Californiei si nord-vestul Mexicului. Amerindienii din California foloseau uleiul de jojoba inca din secolul al XVII-lea datorita proprietatilor speciale ale plantei Jojoba, pentru o serie de tratamente cosmetice si medicale cum ar fi tratarea cancerului de piele si a ranilor.

Interesant este faptul că aceasta nu este un ulei, ci mai degrabă este un ester ceros. Dintre toti compuşii din natură, acest ester ceros este cel mai asemănătoare cu sebumul secretat de pielea umana, spre deosebire de celelalte uleiuri vegetale comune, doar acest ulei este foarte similar din punct de vedere chimic cu sebumul uman.

Structura frunzei de jojoba si cea a tesutului pielii umane sunt foarte asemanatoare printr-o serie de elemente comune, una dintre aceste  fiind gama de esteri din ceara epidermică (sebumul) care este similara cu esterii de ceară de jojoba.

Uleiul de jojoba are un conţinut foarte bogat in microelemente şi substanţe nutritive, cum ar fi zinc, cupru, siliciu, iod, crom, vitamine E si grupul B, acizi şi alte ingrediente naturale. Folosit extern, acest produs natural are remarcabile proprietati antibacteriene, antioxidante, anti-inflamatorii, de hidratare si calmare.  Uleiul de jojoba este usor absorbit de piele şi nu lasă o senzatie neplacuta, uleiosa pe piele.

Deoarece uleiul de jojoba seamana cu sebumul uman, pielea il acceptă foarte bine, fără eruptii cutanate sau reacţii adverse. Uleiul de jojoba este indicat pentru tenul gras, mixt sau acneic deoarece regleaza productia de sebum. Acest ulei ajută de fapt la echilibrul de sebum al pielii, in acest sens fiind util si tenului uscat deoarece hidrateaza pielea uscata.

Uleiul de Jojoba este bogat in acizi grasi Omega-9, iar nerafinat arata ca un lichid auriu limpede la temperatura camerei, cu un miros putin greoi, este relativ stabil in comparatie cu celelalte uleiuri vegetale.

Uleiul de Jojoba hidrateaza, vindeca, hraneste toate tipurile de piele. Este bogat in vitamina E si minerale si este adecvat  tratarii  pielii inflamate si  sensibile,  din  aceste  considerente  este  prezent  si   in Crema de fata – VivaNatura

Pentru proprietatile sale  remarcabile este  folosit in  produsele de  ingrijire a  pielii sensibile  din jurul ochilor,  este de asemenea  foarte util  in  produsele  de  demachiat.Demachiantul natural de la VivaNatura contine acest pretios ulei

Se spune că incaşii foloseau ulei de jojoba frecvent pentru masajul scalpului, deoarece le facea un păr mai gros şi lucios.   VivaNatura are inclus uleiul de jojoba in Crema de par

In triburile de indieni din Baja California femeilor care nasteau li se dadeau sa manance seminţe de jojoba, crezând ca le usureaza nasterea, iar vânătorii si cei care parcurgeau distante mari,  luau cu ei seminte jojoba pentru a le indeparta foamea.

Ingestia de seminţe de jojoba atrage mai multă atenţie, astăzi. Cercetările moderne au arătat că seminţele de jojoba conţin simmondsins, monoglucosides, substante ce nu au fost găsite în alte specii de plante. Acestea acţionează la reducerea poftei de mâncare. Un număr mare de companii americane studiaza în prezent căile de izolare a substantei simmondsins pentru utilizarea ei ca si un supliment alimentar.