WikiLeaks arata cum Organisme Modificate Genetic au cale deschisa in Romania prin intermediul demnitarilor romani

Am intrat in ”epoca cablogramelor WikiLeaks ”, iar ceea ce am consemnat in articolul acesta ca domnul Valeriu Tabara este interesat sa fie sustinator al organismelor modificate genetic acum este certificat si de WikiLeaks, iata deci ca avem confirmarea ca Ministrul Agriculturii, domnul Valeriu Tabara este un ”capăt de pod” pentru a le deschide ușile ameicanilor si Uniunii Europene sa aduca organismele modificate genetic atat in culturile din Romania cat si pe rafturile supermaketurilor.
„Potrivit Wikileaks printr-o telegrama trimisa de Ambasada Statelor Unite de la Bucuresti catre Casa Alba, in 2005, Valeriu Tabara este unul dintre cei mai sinceri si influenti sustinatori ai organismelor modificate genetic.”
In 2005, Romania nu era memba UE, iar legislatia era mai permisiva. Valeriu Tabara era pe atunci vicepresedinte al Comisiei de agricultura din Camera Deputatilor, iar misiunea lui era sa ne convinga sa cultivam organisme modificate genetic.
Potrivit CV-ului sau din acea vreme, domnul Valeriu Tabara avea stranse legaturi contractuale cu compania Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic din lume. ”Eu am lucrat pentru foarte multe companii si pentru studentii mei si pentru doctorate si programe de cercetare (…) si cu Monsanto, printre altele (…) Aceste plante sunt de fapt cele care revolutioneaza lumea”, a declarat Tabara.
In CV-ul actual cand este din nou Ministru al Agriculturii nu mai mentioneaza nimic despre colaborarea cu Monsanto.
Planul americanilor era ca Romania sa devina o rampa de lansare a organismelor modificate genetic catre Occident, iar ambasada americana avea tot interesul sa ajute Romania sa intre in UE cu o industrie biotehnologica puternic dezvoltata, precum si cu o populatie educata care sa inteleaga meritele biotehnologiei.
La instalarea in functie domnul Valeriu Tabara ministru al Agriculturii a fost contestat de 73 de ONG-uri din Romania care au cerut inlaturarea sa din functie, de teama ca noul ministru va sustine cultivarea organismelor modificate genetic. Uniunea Europeana a reglementat prin legi cultivarea plantelor modificate genetic si a impus reguli stricte privind comercializarea unor astfel de produse. Potrivit legii, alimentele care contin organisme modificate genetic trebuie etichetate distinct. In Romania insa, acest lucru nu este realizat fiindca produsele naturale stau pe acelasi raft cu cele artificiale, fara ca vreun client sa le poata deosebi.
Miza OMG o puteti vedea in articolul din Romania Libera unde o serie de oficiali romani si oameni de afaceri sunt implicati in sprijinirea introducerii in Romania a culturilor modificate genetic si implicatiile „Retelei Monsanto” in tara noastra.
Mai multe despre incalcitele cai spre introducerea OMG in Europa prin Romania gasiti si in acest articol.
Ecologiştii susţin că organismele modificate genetic alterează definitiv mediul şi contribuie la distrugerea ecosistemului.
Ultimele studii efectuate pe şoareci de laborator arată că organismele modificate genetic produc malformaţii grave ale ficatului şi rinichilor.
Surse: ziare.com, Romania Libera