Tratamente naturale pentru uscăciunea și atrofia vaginală

Uscăciunea vaginală este o problemă care poate afecta femeile de toate vârstele. Subțierea mucoasei vaginului duce la simptome de uscăciune foarte frecvente la femeile în vârstă, dar acestea pot să apară și înainte, în timpul și după menopauză.

Există mai multe tratamente bază de prescripție medicală pentru a atenua uscăciune vaginală care implică administrarea de estrogeni topic și oral. Există, de asemenea, remedii naturale, suplimente alimentare și modificări ale stilului de viață care pot ajuta în această problemă, precum și lubrifianți disponibili la vânzare care sunt naturali și pot contribui eficient la atenuarea simptomelor de uscăciune vaginală.

Dieta este, probabil, primul lucru cu care trebuie să începi, în ceea ce privește gestionarea simptomelor de uscăciune vaginală. O dieta bogată în acizi grași poate ajuta la crearea unui mediu intim echilibrat: semințele dovleac crude, susanul, semințele de floarea soarelui, și peștele gras (în special somon, macrou și ton) sunt alegeri foarte bune, bogate în acizi grași.

Vitaminele A și B și suplimentele de beta-caroten au, de asemenea, un nivel ridicat de acizi grași omega 3. De asemenea, ar trebui să consumați alimente care conțin izoflavone, care pot ajuta la reglarea nivelului de estrogen în declin. Alimentele bogate în izoflavone includ soia, semințele de in, legumele, cireșele, nucile, merele și țelina. De asemenea, se recomandă suplimente cu multivitamine / multiminerale cu complex de vitamine B.

Dieta dezechilibrată și hidratarea au cu siguranță influențe definitorii asupra secrețiilor vaginale și fluxului sanguin al nivel local. Noi știm că pielea are nevoie de o cantitate suficientă de lichid pentru a-și menține aspectul plăcut. Ei bine, mucoasa vaginului este, în principiu piele. Așadar, ceea ce este indicat pentru ten este, de asemenea, recomandat și pentru sănătatea vaginului!

Lubrifierea vaginală apare în mod natural și crește odată cu stimularea și excitarea sexuală, datorită fluxului sanguin crescut din zona genitală. Este important să vă asigurați întotdeauna că zonele intime sunt lubrifiate în mod adecvat în timpul actului sexual, pentru a preveni traumatismele de la nivelul mucoasei vaginului sau uretrei și, de asemenea, a preveni infecția.

Există anumite produse naturale, cum sunt lubrifianții naturali, care includ uleiuri cu proprietăți antibacteriene, precum uleiul de trandafiri, gălbenele și aloe. Un supozitor cu vitamina E poate fi o opțiune suplimentară.

Sursa: Poise

.   .   .

EroGenn Passion – CREMA lubrifiantă cu efect AFRODISIAC

erogen-passion-vivanatura-galbenele-si-trandafiriEroGenn Passion este o cremă cu gălbenele şi trandafir utilizată în timpul actului amoros, pentru a spori plăcerea şi confortul ambilor iubiţi, datorită calităţii sale de excelent lubrifiant intim, cu valenţe afrodisiace. Nu conţine apă şi este 100% naturală. Se aplică în locul şi în cantitatea dorită, făcând simţurile să pară mult mai rafinate, intense şi senzuale.

Are efect bactericid. Lubrifiantul diminuează fricţiunea şi riscul de apariţie a rănilor sau a fisurilor.

Datorită ingredientelor naturale, crema conferă o plăcută senzaţie de prospeţime şi emoliere.

EroGenn Passion are o compoziție 100% naturală, folosind uleiuri naturale (ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos), ceară de albine, rășină, ulei de tea tree și plante (răchitan, gălbenele, plop, coada șoricelului, mușețel, trandafir, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *