Remedii naturiste pentru aftele bucale

Aftele bucale sunt dureroase şi apar pe neașteptate. De multe ori, acestea se manifestă după ce consumăm nuci, condimente, fructe sau legume nespălate. Pentru tratarea acestei afecţiuni şi calmarea durerii se pot folosi câteva remedii naturiste. Iată ce se poate prepara în casă!

1. Laptele de cocos este un medicament bun pentru afte. Clătiți gura cu lapte de cocos proaspăt de aproximativ trei până la patru ori pe zi.
2. Frunzele de coriandru fierte în apă sunt un remediu simplu pentru aftele apărute la nivelul gurii. Lăsați apa se răcească și clătiți cavitatea bucală cu apă călduță timp de cel puțin 3-4 ori pe zi pentru rezultate mai bune.
3. Gargara cu un pahar de apă rece / rece și un pahar cu apă călduță în mod alternativ. Această procedură va vindeca ulcerele apărute la nivelul gurii în mod eficient.
4. Luați o cană de frunze de schinduf și fierbeți-le în două căni de apă. Clătiți gura cu această apă de două ori sau de trei ori pe zi.
5. Se fierbe o ceașcă de apă și se adaugă o linguriță de semințe de coriandru în ea. După ce se înmoaie suficient se clătește gura cu decoctul când apa este ușor călduță. Se repetă acest proces de 3 până la 4 ori în fiecare zi.
6. Aloe Vera este un remediu natural eficient pentru aftele de la nivelul gurii. Folosiți cel puțin două linguri de gel de aloe vera de trei ori pe zi, pentru rezultate rapide.
7. Preparați o infuzie de 5-6 frunze de busuioc cu apă în fiecare zi pentru vă va ajuta să scăpați de ulcerele de la nivelul gurii. Se repetă această procedură de cinci până la șase ori pe zi pentru rezultate mai bune.
8. Mestecați cinci până la șase frunze de busuioc și beți puțină apă. Faceți acest lucru timp de cel puțin 5-6 ori de câte oripe zi pentru a scăpa de afte.
9. Consumul de roșii crude vă va ajuta să scăpați de ulcerele de la nivelul gurii. Puteți încerca, chiar și cu clătirea gurii cu suc de roșii de trei până la patru ori în fiecare zi.

Sursa: Metagirly

.    .    .

genadent-forte-vivanaturaLaboratoarele Genna – VivaNatura folosesc în compoziția pastei de dinți Forte argila activă, care are multiple proprietăți benefice asupra sănătății dentare și gingivale. Este un puternic remineralizant (conține: calciu, magneziu, siliciu, fier, natriu, potasiu), este detoxifiant, cu o capacitate mare de a absorbi toxinele și astfel mirosul neplăcut al gurii, echilibrează pH-ul, neutralizând hiperaciditatea, și are efecte antiseptice, dezinfectante.

Pasta de dinți Forte conține aloe vera, planta minune, care determină calmarea inflamațiilor gingivale, reducând agresivitatea florei bucale ce determină inflamația. Alături de argilă, aceasta are un rol cicatrizant, regenerant. Aloe Vera întărește, de asemenea, efectele vindecătoare, hrănitoare ale plantelor, ajutând gingiile să se refacă și să se fortifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *