Remedii preparate în casă pentru gingii și dinți puternici

Cei care suferă de probleme ale gingiilor și dinților pot încerca următoarele soluții pentru a îmbunătăți sănătatea acestora.  Aceste soluții se adresează, de asemenea, și problemelor legate de sănătatea gingiilor.

Uleiul de cuișoare poate trata problemele gingiilor și durerile de dinți

Când vine vorba de remedii naturale pentru gingiile inflamate sau durerile de dinți, cuișoarele sunt recomandate drept cel mai bun remediu pe care îl puteți prepara acasă. Cuișoarele dețin proprietăți de vindecare care reduc durerea și inflamația în doar câteva ore.

Pentru aceasta este suficient să vă masați gingiile cu ulei de cuișoare. Aplicați pe un tampon câteva picături de ulei de cuișoare (aproximativ 3 până la 4 picături) și masați gingiile. Uleiul de cuișoare va contribui la vindecarea și întărirea țesuturilor. De asemenea, se poate adăuga o picătură de ulei de cuișoare la pasta de dinți după care se pot spăla dinții ca de obicei.

Ghimbirul stimulează regenerarea țesuturilor 

Ghimbirul este un puternic condiment anti-inflamator precum și un analgezic eficient. Folosiți-l în mâncăruri gătite și salate, sau consumați-l crud, fără a exagera. Combinația de ghimbir ras sau feliat cu miere va contribui la întărirea țesuturilor gingivale. De asemenea, se poate prepara un ceai de ghimbir cu care să clătiți gura o dată la două zile.

Distrugeți bacteriile cu ceapă

Da, știm că ceapa provoacă respirația urât mirositoare. Cu toate acestea, nimic nu este la fel de puternic decât ceapa în acțiunea de distrugere a bacteriilor. Consumați o felie de ceapă, nu vă va face rău, atâta timp cât vă spălați pe dinți după aceea și mestecați apoi, frunze de menta pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

Sursa: Metagirly

.    .    .

genadent-forte-vivanaturaLaboratoarele Genna – VivaNatura folosesc în compoziția pastei de dinți Forte argila activă, care are multiple proprietăți benefice asupra sănătății dentare și gingivale. Este un puternic remineralizant (conține: calciu, magneziu, siliciu, fier, natriu, potasiu), este detoxifiant, cu o capacitate mare de a absorbi toxinele și astfel mirosul neplăcut al gurii, echilibrează pH-ul, neutralizând hiperaciditatea, și are efecte antiseptice, dezinfectante.

Pasta de dinți Forte conține aloe vera, planta minune, care determină calmarea inflamațiilor gingivale, reducând agresivitatea florei bucale ce determină inflamația. Alături de argilă, aceasta are un rol cicatrizant, regenerant. Aloe Vera întărește, de asemenea, efectele vindecătoare, hrănitoare ale plantelor, ajutând gingiile să se refacă și să se fortifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *