Remedii naturale pentru menținerea echilibrului florei vaginale

Există numeroase plante care, prin acţiunea lor calmantă, antiinflamatorie şi dezinfectantă, sunt de ajutor în prevenirea și chiar pentru tratarea unor probleme specific feminine.

Coada-şoricelului, recomandată pentru anexită

Datorită proprietăţilor calmante şi, în acelaşi timp, dezinfectante, infuzia de coada-şoricelului este benefică în menţinerea unei bune igiene intime. Infuzia se prepară din 3 linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită.

Băile de şezut şi spălăturile cu astfel de infuzie ajută şi la tratarea secreţiilor vaginale, a anexitelor şi, datorită acţiunii calmante la nivelul mucoasei, sunt recomandate şi în tratarea hemoroizilor. De asemenea, spălăturile intravaginale cu infuzie de coada-şoricelului sunt indicate şi pentru rănile pe col.

Salvia, recomandată la menopauză

Datorită acţiunii emoilente, infuzia de salvie poate fi întrebuinţată cu succes de femeile aflate la menopauză, care se confruntă cu vaginita atrofică (uscăciunea mucoasei vaginale), survenită din cauza deficitului de estrogen, specific acestei perioade.

Infuzia de salvie se obţine din 5 g de frunze la 100 ml de apă clocotită. Tot în uscăciunea vaginală mai sunt recomandate şi infuziile de sunătoare şi urzică (20 g de plantă la 200 ml de apă fierbinte).

Igiena intimă se poate menține cu mușețel

Componentele muşeţelului (precum uleiul eteric) au o acţiune antibiotică, ce ajută la prevenirea înmulţirii bacteriilor, motiv pentru care această plantă este recomandată în igiena genitală. Pentru băi şi spălături, se prepară o infuzie din 2 linguriţe de flori la 200 ml de apă fiartă.

Sursa: FindHomeRemedy

.   .   .

EroGenn Passion – CREMA lubrifiantă cu efect AFRODISIAC

erogen-passion-vivanatura-galbenele-si-trandafiriEroGenn Passion este o cremă cu gălbenele şi trandafir utilizată în timpul actului amoros, pentru a spori plăcerea şi confortul ambilor iubiţi, datorită calităţii sale de excelent lubrifiant intim, cu valenţe afrodisiace. Nu conţine apă şi este 100% naturală. Se aplică în locul şi în cantitatea dorită, făcând simţurile să pară mult mai rafinate, intense şi senzuale.

Are efect bactericid. Lubrifiantul diminuează fricţiunea şi riscul de apariţie a rănilor sau a fisurilor.

Datorită ingredientelor naturale, crema conferă o plăcută senzaţie de prospeţime şi emoliere.

EroGenn Passion are o compoziție 100% naturală, folosind uleiuri naturale (ulei de măsline, ulei de floarea soarelui, ulei de cocos), ceară de albine, rășină, ulei de tea tree și plante (răchitan, gălbenele, plop, coada șoricelului, mușețel, trandafir, etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *