Cele mai bune creme și loțiuni purificatoare de casă pentru îngrijirea tenului

Pentru a menține pielea tânără și strălucitoare este nevoie de o rutină zilnică de îngrijire a acesteia. În această rutină de îngrijire a pielii cele trei etape sunt esențiale – curățarea, spălarea și hrănirea acesteia cu substanțe nutritive.

Spălarea regulată a pielii este necesară pentru a menține pielea strălucitoare și pentru îndepărtarea stratului de celule moarte din stratul superficial al pielii. Loțiunile nutritive au rolul de a restabili echilibrul nutrițional adecvat la nivelul tenului.

Scrub pentru ten cu lapte și pulbere de bengal

Se iau 2-3 linguri de lapte rece. Se adaugă o lingură de pulbere de Bengal. Se amestecă bine și se aplică pe piele. Se lasă să se usuce și apoi se spală cu multă apă. Laptele va curăța pielea în profunzime și pulberea de Bengal va ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Mască regenerantă cu suc de lămâie și făină de orez

Extrageți sucul unei lămâi și adăugați o linguriță de făină de orez. Se amestecă bine și se aplică pe față. Așteptați timp de 20-25 de minute. Apoi, masați ușor. Aceasta va ajuta la eliminarea pielii moarte precum și la curățarea tenului gras. Sucul de lămâie este bogat în vitamina C, care ajută la întinerirea pielii.

Mască cu portocale și lapte praf pentru curățarea în profunzime a pielii

Stoarceți sucul dintr-o portocală și adăugați o linguriță de lapte praf. Amestecați bine. Aplicați pe piele și așteptați timp de 10-15 minute. Apoi spălați cu multă apă rece. Laptele ajută la curățarea pielii. Sucul de portocale de asemenea, hrănește pielea și o face sănătoasă. Folosiți masca de două ori într-o săptămână pentru a menține pielea curată, sănătoasă și strălucitoare.

Sursa: RemediesandHerbs

.   .   .

Crema demachiantă „fără lacrimi“ cu migdale și argint 

Demacherea face parte din rutina zilnică a femeii. Un demachiaj pe zi reprezintă minimul necesar, având rolul de a îndepărta impuritățile, fardurile, sebumul în exces. Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat Crema demachiantă „fără lacrimi“, un produs natural constituit din uleiuri esențiale presate la rece, substanțe active din plante și argint coloidal. Curăță delicat pielea, fără să o usuce, fiind tolerată de toate tipurile de ten. Crema demachiantă are o acțiune blândă asupra pielii, nu irită, este foarte hidratantă și nu produce acel disconfort obișnuit de usturime a ochilor.

Crema demachiantă VivaNatura are multiple efecte benefice, hrănește pielea, făcând-o netedă și moale, hidratează pielea uscată, previne erupțiile cutanate, și ameliorează cearcănele.

Uleiul de migdale catifelează și conferă strălucire pielii, calmează iritațiile și inflamațiile, atenuează senzațiile de mâncărime, fiind o sursă importantă de vitamina E și minerale, care ajută la păstrarea unui echilibru adecvat de umiditate al pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *