Ce tratamente naturale poți folosi pentru bolile pielii

maceseSunt multe boli ale pielii, ca de exemplu psoriazisul, pemfigusul, lichenul plan, lupusul eritematos, care apar ca o consecinţă a lipsei de hormoni glu­­cocorticoizi din organism (hidrocortizonul), hor­moni secretaţi de glanda suprarenală. Blocarea se­creţiei de glucocorticoizi a suprarenalei poate avea în principal următoarele cauze: factori ereditari, tumori maligne, fumatul excesiv sau fenomene stre­sante ex­treme. Toate schemele de tratament pentru vinde­carea acestor boli dermatologice conţin deri­vaţi cor­ti­zonici.

Folosirea îndelungată a medica­men­telor pe bază de hidrocortizon poate avea, însă, efecte majore nedorite pentru organism şi, de aceea, ea nu este acceptată cu uşurinţă de medicii curanţi, decât în cazuri extreme şi pe o perioadă scurtă de timp. Sunt teorii care susţin ideea că secreţia glan­dei supra­renale poate fi activată de administrarea pe perioade îndelungate de vitamina C naturală.

Pentru cei în su­fe­rinţă sunt reco­mandate cure cu preparate na­tu­rale din măceşe, alături de tratamentele clasice prescrise de medicii curanţi.

Pulberea de măceșe: se foloseşte câte o linguriţă, de 3 ori pe zi, ca atare sau împreună cu miere sau suc natural, după fiecare masă.
Decoctul: se administrează câte 2 ceşti pe zi, îndulcite după gust cu miere.
Infuzia: se administrează câte 3 căni pe zi, îndul­cite după gust cu miere.
Tinctura: se iau câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, adăugate într-o cană de ceai de trei-fraţi-pătaţi.
Vinul: se administrează 2 linguri, de 2 ori pe zi, toate după masă.

Alte surse alimentare de vitamina C

Consumul de alimente cat mai bogate in vitamina C este cea mai buna cale de asigurare a dozei zilnice recomandate pentru acest nutrient esențial, iar alegerea fructelor și legumelor care conțin flavonoizi și bioflavonoizi înseamnă un pas suplimentar către un aspect mai bun al pielii.

Printre legumele cu un conținut important de vitamina C se numără:

  • ardeii iuți roșii și verzi;
  • ardeii grași;
  • pătrunjelul și cimbrul;
  • legumele verzi cu frunze (spanac, creson de gradina, varza, varza de Bruxelles, conopida, broccoli etc.);
  • conopida;
  • usturoiul;
  • cartofii;
  • morcovii;
  • sparanghelul;

Fructele care se remarcă printr-un conținut bogat de vitamina C sunt:

  • fructele de kiwi;
  • fructele de papaya;
  • fructele de guava;
  • clementinele;
  • portocalele;
  • grapefruitul;
  • căpșunele;
  • pepenele galben;
  • coacăzele negre;
  • fructele de guava;
  • prunele;
  • caisele;
  • piersicile;
  • cireșele;
  • ananasul;
  • fructul pasiunii;
  • lămâia verde;
  • mango;
  • zmeura;
  • strugurii.

 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *