STUDIU: Cercetătorii au găsit proteinele ​​care pot restabili culoarea naturală a părului!

Cercetarea științifică ar putea să fi ajuns la rădăcina problemei părului grizonat pe care îl capătă oricine depășește 35 de ani!

Într-o serie de experimente efectuate recent, cercetătorii americani spun că au reușit să identifice o proteină care se găsește în păr și pe care au numit-o „wnt”, ce poate fi vitală pentru producerea de culoare în foliculii de păr.

Descoperirea științifică ar permite adăugarea de wnt în produse destinate îngrijirii părului, precum și un supliment care ar putea determina creșterea nivelurilor de wnt ceea ce ar duce la restabilirea nuanței naturale a părului încărunțit.

Wnt poate fi, de asemenea, vitală pentru creșterea părului, deoarece rezultatele studiului au sugerat că un tratament care menține nuanța naturală a părului va oferi, de asemenea, avantajul de a stopa fragilizarea și pierderea podoabei capilare.

Firește, un astfel de tratament ar fi o binefacere atât pentru bărbați cât și pentru femei, care nu ar mai fi nevoiți să recurgă la vopsirea artificială a părului care în numai șase săptămâni poate ajunge la starea inițială datorită procesului natural de creștere a acestuia.

Prin articolele publicate în revista Cell, cercetătorii americani dovedesc că proteina începe un lanț de reacții care duc la maturizarea celulelor stem sau celulelor „mamă” de la nivelul scalpului și care vor produce, astfel, pigmentul care dă culoarea părului.

Cu toate acestea, Universitatea Langone Medical Centre, din New York, nu a reușit încă să descopere cauza exactă a încărunțirii părului.

Studiile anterioare au arătat că Wnt este de asemenea responsabil pentru producerea de noi foliculi piloși.

Proteinele Wnt ​​nu poate fi singura substanță „vinovată” pentru albirea pletelor, deoarece cercetătorii britanici spun că utilizarea de prea mult înălbitor în produsele destinate colorării părului pot produce aceleași efecte.

Așa cum era de așteptat, genetica joacă, de asemenea, un rol important în procesul natural de pierdere a pigmentului părului la fel de mult ca și colorarea excesivă a acestuia, stresul, alcoolul, fumatul și un regim alimentar sărac în nutrienți!

Sursa: Examiner.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *