STUDIU – Acizii Omega-3 reduc anxietatea și starea de inflamație a organismului

omega-3Uleiul de pește care provine de la somon și alte specii de pește care trăiesc în apă rece este o sursă naturală de acizi grasi omega-3, și în conformitate cu un nou studiu, poate ajuta la reducerea inflamației și anxietății.

O echipa de cercetători de la Ohio State University a constatat că în urma administrării de doze zilnice cu suplimente de omega-3, care conțineau aproximativ patru până la cinci ori cantitatea de ulei de pește găsită într-o porție zilnică de somon, a determinat reducerea anxietății într-un grup de studenți.

Scopul inițial al studiului era de a stabili dacă omega-3 ar determina o reducere a nivelului de stres, dar datorită unei schimbări în programa școlară medicală, cei 68 de studenți participanți nu au fost la fel de stresați în timpul perioadei de examen pe cât era de așteptat. Studiile anterioare aparținând acelorași cercetători au demonstrat că stresul determinat de examene a redus activitatea sistemului imunitar al studenților.

În noul studiu, echipa a constatat că 34 de elevi care au primit a omega-3 au fost cu 20 la sută mai puțin afectați de anxietate decât restul de 34 de participanți la studiu, care au primit un placebo. Prin urmare, anchetatorii au remarcat o reducere de 14 la sută în compușii inflamatori numiți citokine la studenții care au luat omega-3.

Inflamația poate favoriza apariția diferitelor boli, de la artrită la cancer și boli de inimă. Cercetătorii au remarcat faptul că dacă un consum regulat de omega-3 aduce schimbări pozitive la tinerii studenți, persoanele în vârstă sau cu risc crescut de anumite boli ar putea beneficia chiar mai mult.

Cunoaștem de ceva timp că omega-3 ajută la reducerea inflamației, și poate determina reducerea riscului și simptomelor unei serii de tulburări Influențate de inflamație. Așadar, știm că persoanele cu pierderi de memorie, depresie și tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), pot beneficia de omega-3, așa că ideea conform căreia grăsimile ar contribui la reducerea anxietății are sens.

Pentru a include în meniul zilnic surse de Omega-3 adecvate, este recomandat consumul pește gras, sălbatic, de apă rece, de două-trei ori pe săptămână. Dacă utilizați capsule de ulei de pește, luați două grame pe zi, și asigurați-vă că acestea conțin atât EPA (acid eicosapentaenoic), cât și DHA (acid docosahexaenoic).

Sursa: Dr. Weil

***

Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

Este folosit chiar si pentru tratarea hemoroizilor și a înțepăturilor de insecte, a rănilor și zgârieturilor. Gelul formează un strat răcoros care calmează țesuturile inflamate, iritate, dureroase.

Argintul și uleiul de tea tree sunt, de asemenea, niște antibiotici naturali puternici care potențează calitățile vindecătoare ale plantei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *