Membrii populației Hunza sunt mereu zâmbitori, plini de viață și puternici. Membrii Hunza par atât de tineri încât mulți sunt șocați atunci când află vârsta lor reală. Această populație mănâncă o mulțime de caise. Par a fi de pe altă planetă, dar nu sunt.
Populația Hunza, care însumează aproximativ 87.000 de persoane, trăiește în munții din nordul Pakistanului și sunt speciali pentru că trăiesc, în medie, o sută de ani. Mulți dintre aceștia trăiesc fără a se confrunta cu probleme de sănătate și pot ajunge până la vârsta de 120 de ani. Printre ei există indivizi care au trăit chiar și 160 de ani. Membrii comunității sunt rareori bolnavi, nu știu ce sunt tumorile, au un aspect foarte tineresc, iar soțiile lor pot da naștere copiilor până la 65 de ani. Ele sunt dovada vie a modului în care dieta și stilul de viață influențează sănătatea.
Hunza se scaldă în apă rece ca gheața, chiar dacă temperatura acesteia ajunge sub zero grade. Ei consumă numai alimentele pe care le cultivă singuri. Mănâncă fructe crude și legume, nuci, o mulțime de caise uscate, o varietate de cereale (mei principal, hrișcă și orz), legume și mai puțin brânză, lapte și ouă.
Hunza, mănâncă foarte puțin. Dar ce anume consumă ei?
Ei bine, o mare parte din dieta acestora este compusă din cereale: orz, mei, hrișcă și grâu.
Ei mănâncă, de asemenea, fructe și legume în mod regulat. În cea mai mare parte, acestea sunt consumate proaspete și crude, deși unele legume sunt gătite pentru o perioadă scurtă de timp. Fructele lor preferate și legumele includ cartofi, fasole verde, mazăre, morcovi, napi, dovleac, spanac, salata verde, mere, pere, piersici, caise, cireșe și mure. Au, de asemenea o slăbiciune pentru sâmburii de caise. Migdalele sunt consumate întregi, sau sunt folosite pentru a prepara ulei, printr-un proces care s-a transmis din generație în generație.
Laptele și brânza sunt surse importante de proteine animale. Carnea, deși nu a fost complet eliminată, se consumă foarte rar, fiind păstrată pentru ocazii speciale, cum ar fi căsătoriile sau sărbătorile. Acest fapt este, fără îndoială, unul dintre motivele pentru care Hunzas au un sistem digestiv sănătos.
Cel mai important lucru de reținut este că deși Hunzas nu sunt în totalitate vegetarieni, carnea reprezintă o parte minimă din dieta lor de zi cu zi. Mănâncă carne doar o dată pe săptămână, în general.
Ca și cerealele, fructele și legume, iaurtul face parte din dieta Hunza. Iaurtul, care reface flora intestinală, este extrem de benefic pentru organismul uman.
Merg foarte mult, dar mănâncă puțin
Nu servesc gustări, doar micul dejun și prânzul. Se deplasează pe distanțe mari, până la 15 la 20 de kilometri pe zi. Rareori consumă carne, de obicei fac asta o dată pe săptămână și atunci mănâncă carne de miel sau de pui. Râd, de asemenea, foarte mult.
Pentru o perioadă între două și patru luni nu mănâncă nimic, însă beau doar suc de caise uscate. Aceasta este tradiția menținută din timpuri stravechi pe care o respectă, și are loc într-o perioadă a anului când fructele nu sunt suficient de coapte. Medicii sunt de acord că alternanța modului lor obișnuit de alimentație cu perioadele de post lor au contribuit la menținerea sănătății și longevității acestora.
Obiceiul de a consuma cantități mari de caise pare a fi cauza principală care îi ajută la protejarea împotriva tumorilor. Semințele de caise sunt bogate în vitamina B-17, care are proprietăți anticancerigene, iar din sâmburii acestora populația prepară ulei. Dar este vorba de utilizarea unor doze mici din acest ulei, care altfel ar putea să le pună viața în pericol. Este un fel de prestigiu pentru familia care are mai mulți caiși pe pământul lor.
Sursa: The Pi
***
BitterGel este un gel pentru piele conceput pe bază de bitter suedez, tea tree și argint coloidal. Bitterul este un extract hidroalcoolic din plante medicinale (coacăz negru, angelică, busuioc, chimen, cimbru, coada calului, coada șoricelului, coriandru, dafin, fenicul, frasin, mușețel, gențiană, iarbă mare, salvie, lavandă, trandafir, mentă, pelin, oregano, mesteacăn, nuc, păpădie, roiniță, etc.).
Bitterul are un efect pronunțat antibacterian, antiinflamator, antimicotic, analgezic, cicatrizant și regenerant. Multiplele rezultate benefice îl fac util în cazul acneei, arsurilor, degerăturilor, întepăturilor de insecte, eczemelor, herpesului, zona zoster, diverselor infecții cu ciuperci ale pielii sau bacterii. Vindecă, de asemenea, negii și rănile, vânătăile, bătăturile, calmează mâncărimile și iritațiile pielii. Complexul de plante are efecte tonice și stimulatoare asupra țesuturilor, grăbind refacerea celulară.