6 Remedii naturale pentru tratarea rănilor – partea I

Cu toții am avut de-a face cu o rană la un moment dat în viața noastră, dar știați că răspunsul unei recuperări rapide se poate găsi chiar în frigiderul sau cămara noastră? Există mai multe remedii naturale la îndemâna tuturor pentru a trata tăieturile, zgârieturile, vânătăile, arsurile și alte răni sau care pot fi suficient de eficiente în îndepărtarea infecțiilor și chiar pot ajuta rana să se vindece mai repede.

Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea tăieturilor, zgârieturilor și vânătăilor! Lasă un comentariu mai jos cu privire la modul în care produsele pe bază de plante te-au ajutat în vindecarea rănile de care ai suferit!

1. Mierea

Mierea este o modalitate foarte bună de a accelera vindecarea rănilor. Potrivit unor studii, mierea este mai eficace decât antibioticele în realitate! În testele de laborator, s-a descoperit că mierea poate să omoare majoritatea organismelor bacteriene și poate preveni infecțiile care apar în urma infecțiilor de acest tip, în primul rând. Asigurați-vă că utilizați mierea astfel încât aceasta să acopere complet rana (mierea care nu este crudă nu va avea enzimele adecvate pentru a fi eficientă).

2. Usturoiul

Alicina din usturoi s-a dovedit a fi la fel de eficace ca o soluție de penicilină 1%! Este un bun anti-bacterian, anti-fungic și poate ajuta la vindecarea a aproape oricărei răni. Usturoiul poate vindeca leziunile de la nivelul pielii, însă, trebuie să vă asigurați că nu îl lăsați pe piele mai mult de 20-25 de minute. Puteți face un amestec de 3 căței de usturoi zdrobiți și 1 pahar de vin, amestecați, apoi lăsați să se macereze timp de 2-3 ore și strecurați. Aplicați pe rană cu o cârpă curată de 1-2 ori pe zi.

3. Lavanda

Beneficiile uimitoare ale lavandei au fost descoperite accidental de către un om de știință francez, René Gattefosse, care a suferit arsuri severe într-un accident de laborator și și-a cufundat mâna într-o cuvă cu tinctură de lavandă. El a descoperit că uleiul a accelerat regenerarea țesutului, lăsând pielea după vindecare fără nici o cicatrice! Utilizați ulei esențial de lavandă pentru a ajuta la vindecarea naturală a rănilor. Utilizați local de 2-5 ori pe zi, prin aplicarea de 2-4 picături pe zona rănită. Se diluează după cum este necesar!

Sursa: Live Love Fruit

Citește și: 6 Remedii naturale pentru tratarea rănilor – partea a-II-a

***

BitterGel este un gel pentru piele conceput pe bază de bitter suedez, tea tree și argint coloidal. Bitterul este un extract hidroalcoolic din plante medicinale (coacăz negru, angelică, busuioc, chimen, cimbru, coada calului, coada șoricelului, coriandru, dafin, fenicul, frasin, mușețel, gențiană, iarbă mare, salvie, lavandă, trandafir, mentă, pelin, oregano, mesteacăn, nuc, păpădie, roiniță, etc.).

Biterul are un efect pronunțat antibacterian, antiinflamator, antimicotic, analgezic, cicatrizant și regenerant. Multiplele rezultate benefice îl fac util în cazul acneei, arsurilor, degerăturilor, întepăturilor de insecte, eczemelor, herpesului, zona zoster, diverselor infecții cu ciuperci ale pielii sau bacterii. Vindecă, de asemenea, negii și rănile, vânătăile, bătăturile, calmează mâncărimile și iritațiile pielii. Complexul de plante are efecte tonice și stimulatoare asupra țesuturilor, grăbind refacerea celulară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *