6 Remedii naturale pentru tratarea rănilor – partea a-II-a

4. Frunzele și fructele de ienupăr

Boabele de ienupăr, care au fost atât de folosite ca plante aromatice pentru gin în secolul al 17-lea, sunt extrem de utile în tratamentul de articulațiilor inflamate și rănilor. Aceste fructe de pădure sunt foarte bogate în vitamina B și vitamina C, ceea ce le face importante pentru accelerarea timpului de recuperare după zgârieturi și alte răni. Boabele de ienupăr au proprietăți antibacteriene și antiseptice, astfel încât acestea sunt foarte utile pentru tratarea rănilor sau altor afecțiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, eczeme și multe altele!

5. Rădăcina de nalbă mare

Rădăcina de nalbă mare nu este același lucru ca bomboanele de zahăr albe pe care le puteți găsi în secțiunea de dulciuri la magazinele alimentare (în engleză marshmallow este denumirea unor bomboane, aceeași pe care o are și planta) – această plantă are de fapt efecte incredibile în vindecarea rănilor provocate organismului. Nalba este eficientă în eliminarea toxinelor și altor bacterii găsite în răni. Când este utilizată ca o cataplasmă, se poate scurta timpul de vindecare prin înlăturarea impurităților. Prin urmare, acesta poate fi utilizată pentru a vindeca arsurile și vânătăile! Crearea unei cataplasme cu nalbă mare și aplicarea acesteia pe rană poate accelera vindecarea leziunilor!

6. Rădăcina de tătăneasă

Numele latin al plantei de tătăneasă este Symphytum, care literalmente înseamnă „a uni sau a conecta.” Tătăneasa conține o substanță numită alantoină, care ajută celulele să crească mai repede și, astfel, îmbunătățește literalmente vindecarea oaselor fracturate, vindecă răni rapid și ajută la vindecarea rapidă a arsurilor fără cicatrici prea accentuate. De fapt, tătăneasa este adesea numită planta care leagă oasele! Prin urmare, Alantoina se găsește în placenta femeilor gravide pentru a ajuta copilul să crească și să dezvolte într-o perioadă potrivită de timp. Utilizați cu încredere tătăneasă pe post de cataplasmă când se fracturează un os sau apare vreo vânătaie, tăietură, zgârietură sau alte leziuni.

Sursa: Live Love Fruit

Citește și: 6 Remedii naturale pentru tratarea rănilor – partea I

***

Senzația de picioare obosite, dureroase și grele care apare de obicei la sfârșitul unei zile. Picioare obosite, stresante de muncă, sau cauzată de temperaturile ridicate din timpul verii, statul prelungit în picioare, lucrul îndelungat la birou, mersul pe tocuri, este o problemă firească a omului contemporan. Dacă este remediată la timp, ea se limitează la un simplu disconfort, care va dispare în cele din urmă, evitând astfel agravarea tulburărilor de circulație.

Balsamul răcoritor, cu eucalipt, pentru picioare umflate și obosite VivaNatura, este soluția optimă pentru alinarea acestor simptome. Principiile active din plante sunt combinate sinergic într-o formulă ideală pentru revigorarea și revitalizarea picioarelor obosite, cu efectele stimulativ-decongestionate a picioarelor umflate. Masarea picioarelor cu Balsamul răcoritor cu eucalipt VivaNatura răsfață și energizează picioarele, oferă o senzație de confort și hidratare. Stimulează circulația venoasă, calmează și răcorește picioarele grele și inflamate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *