Rețete practice cu ulei de cocos pentru a preveni încărunțirea, subțierea și căderea părului

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai populare ingrediente din compoziția cremelor de corp, a produselor de protecție solară și a produselor cosmetice cu preparare în casă. În ultima vreme, uleiul de cocos este tot mai des inclus și în produsele pentru îngrijirea părului.

Multiplele beneficii ale consumului de ulei de cocos sunt binecunoscute și incontestabile, dar cum stau oare lucrurile când vine vorba de folosirea sa pentru aplicații externe?
1. Previne căderea părului
Căderea părului poate fi cauzată de boli de piele inflamatorii, infecții fungice și deficiențe nutriționale. Uleiul de cocos conține grăsimi sănătoase care hrănesc firul de păr și pielea capului, luptă împotrivă infecțiilor și reduc inflamația.
Pentru a preveni căderea părului se prepară un amestec din 2 linguri de ulei de salvie și 3 linguri de cocos. Se amestecă la cald până la omogenizarea completă. Combinația se aplică uniform pe păr înainte de spălare și se lasă să acționeze 30 de minute, apoi se spală și se clătește părul ca de obicei.
2. Repară structura firului de păr
Comparativ cu uleiurile minerale sau alte uleiuri vegetale, uleiul de cocos este net superior atunci când vine vorba de prevenirea deteriorării părului. În plus, potrivit studiilor, acesta este singurul ulei capabil să reducă pierderile de proteine și de aminoacizi necesari consolidării firul de păr de la rădăcină până la vârf.
3. Combate mătreața
Mătreața este o afecțiune cronică frecventă a scalpului. Este caracterizată prin exfolierea pielii capului, simptom ce se poate datora fie deshidratării, fie infecțiilor fungice. Uleiul de cocos poate trata cu succes problemele de mătreață, deoarece luptă împotriva infecțiilor fungice și hidratează totodată pielea uscată.
Se poate prepara, astfel, o mască din ulei de cocos și ulei de ricin în părți egale și se masează pe pielea capului. După ce se lasă să acționeze timp de 30 de minute, se clătește părul cu apă. Este cel mai eficient truc pentru formele severe de mătreață.

 4. Controlează încărunțirea părului
Celule pigmentare situate la baza fiecărui folicul de păr conferă părului culoarea naturală. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, însă, multe dintre aceste celule pigmentare mor și nu se mai regenerează ca înainte, ceea ce duce la depigmentarea sau albirea părului.
Uleiul de cocos previne încărunțirea părului prin hrănirea scalpului și protejarea rădăcinii acestuia. Pentru a menține părul sănătos cât mai mult timp, masează părul cu  ulei de cocos în combinație cu lămâie înainte de fiecare spălare și lasă amestecul să acționeze timp de cel puțin 15 minute.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

balsam-de-par-vivanaturaBalsamul de păr este un produs natural, ce conține ingredienți activi cu efect regenerant și nutritiv, care întăresc și prelungesc efectul Șamponului VivaNatura. Componentele naturale ale balsamului de păr VivaNatura au proprietatea de a reface structura degradată a firului de păr, care este adesea supus agresiunii mediului extern (soare, vânt, vopsea de păr, placă sau ondulator). Părul necesită o îngrijire specială atât vara, cât și iarna, întrucât soarele puternic și umiditatea, greul și vântul afectează structura firului de păr. În acest caz, este indicat să folosim, la fiecare spălare, un balsam natural care “îmblânzește” părul și îi conferă strălucire și volum. Balsamul de păr cu Aloe și Tătăneasă este ideal pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate.

Balsamul are o formulă regenerantă, care tonifică și hidratează rădăcina și firul de păr. Conține uleiuri naturale, presate la rece de măsline, cocos, care hrănesc și întăresc părul deteriorat și fragil, extracte din plante: tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel, plop, coada șoricelului, brad, uleiuri esențiale de patchoulli, tea tree. Toate aceste ingrediente acționează sinergic pentru ca părul să devină mătăsos, cu volum și plin de viață. Balsamul natural VivaNatura accentuează culoarea și luciul, stimulează creșterea părului și oferă protecție împotriva agenților de degradare. Formula balsamului este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, care are un efect antioxidant, antibiotic, regenerator celular, astringent, ce conține peste 75 de elemente nutritive – vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, etc), minerale (calciu, crom, cupru, fier, magneziu, potasiu, forfor, sodiu, zinc), aminoacizi și enzime. Aloe Vera este un remediu ideal pentru căderea părului, păstrează echilibrul pH-ului la nivelul scalpului, acționează ca un balsam natural.

One thought on “Rețete practice cu ulei de cocos pentru a preveni încărunțirea, subțierea și căderea părului

  1. Marcel says:

    Am inteles faptul ca lipsa melaninei duce la incaruntire dar nu am inteles de ce parul nu incarunteste uniform. De ce am doua zone mai albe undeva in spatele urechilor dar in fata si in spate jos parul e negru ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *