Dacă vă confruntați cu dureri de cap, păr casant și acnee, este posibil să aveți aceste deficiențe

Când vine vorba de starea generală de sănătate a organismului nostru, trebuie să fim atenți la semnele care anunță orice fel de deficiențe de care am putea suferi. Persoanele care se confruntă cu dureri de cap, crampe, păr / unghii fragile, și acnee sau apariția unor umflături pe suprafața pielii este bine să știe că acestea ar putea fi semnale pe care corpul le trimite pentru a vă ajuta să identificați cauza acestora. Scopul acestui articol este de a vă ajuta să identificați problemele înainte ca acestea să scape de sub control.

Ce pericole ascund carențele de vitamine:

Crampe musculare  și / sau dureri de cap: lipsă de magneziu

Un mineral important pentru sănătatea și frumusețea noastră este, desigur, magneziul. Este esențial pentru funcționarea corespunzătoare a sistemului nervos și muscular. Asigurați-vă că integrați în dietă doza zilnică consumând multe legume cu frunze verzi.

Acnee: deficit de zinc

Lipsa de zinc în organism poate duce la apariția acneei. Zincul luminează tenul, dar este, de asemenea, responsabil de controlul producției de sebum din piele.

De asemenea, zincul accelerează procesul de vindecare, ameliorează inflamația și ajută la regenerarea celulelor pielii.
Mai mult decât atât, previne acneea prin obstrucționarea activității enzimei 5-alfa-reductază, care stimulează testosteronul. Este suficient să luați 30 de miligrame de zinc pe zi pentru a preveni acneea, iar această cantitate este ușor de acoperit prin consumul semințelor de dovleac crude – un sfert de ceașcă pe zi.
Umflături mici albe pe partea din spate a brațului: lipsă de acizi grași esențiali

În cazul unui dezechilibru de acizi grași esențiali, care apare atunci când organismul nu are suficienți acizi grași omega 3, se pot dezvolta pe partea de sus a brațelor, în zona tricepsului, mici umflături albe.

Căderea părului: lipsă de fier

Fierul este unul dintre mineralele esențiale, iar rolul sau este, printre altele, de a furniza oxigen și substanțe nutritive în organism, inclusiv în foliculii de păr. Prin urmare, deficiența de fier duce nu doar la anemie ci și la pierderea părului.

Păr uscat, fragil, deteriorat, unghii casante: deficit de biotină

Pentru a avea un păr strălucitor și sănătos, corpul tău are nevoie de vitamină B7 sau biotină. Deși acest nutrient este ușor accesibil, mulți oameni au deficit de biotină.
În acest caz, apar simptome precum: pierderea părului, subțierea părului, păr fragil și deteriorat, precum și unghii casante.

Sursa: SimpleOrganicLife

***

balsam-de-par-vivanaturaBalsamul de păr este un produs natural, ce conține ingredienți activi cu efect regenerant și nutritiv, care întăresc și prelungesc efectul Șamponului VivaNatura. Componentele naturale ale balsamului de păr VivaNatura au proprietatea de a reface structura degradată a firului de păr, care este adesea supus agresiunii mediului extern (soare, vânt, vopsea de păr, placă sau ondulator). Părul necesită o îngrijire specială atât vara, cât și iarna, întrucât soarele puternic și umiditatea, greul și vântul afectează structura firului de păr. În acest caz, este indicat să folosim, la fiecare spălare, un balsam natural care “îmblânzește” părul și îi conferă strălucire și volum. Balsamul de păr cu Aloe și Tătăneasă este ideal pentru a avea un păr sănătos și plin de vitalitate.

Balsamul are o formulă regenerantă, care tonifică și hidratează rădăcina și firul de păr. Conține uleiuri naturale, presate la rece de măsline, cocos, care hrănesc și întăresc părul deteriorat și fragil, extracte din plante: tătăneasă, răchitan, gălbenele, mușețel, plop, coada șoricelului, brad, uleiuri esențiale de patchoulli, tea tree. Toate aceste ingrediente acționează sinergic pentru ca părul să devină mătăsos, cu volum și plin de viață. Balsamul natural VivaNatura accentuează culoarea și luciul, stimulează creșterea părului și oferă protecție împotriva agenților de degradare. Formula balsamului este îmbunătățită cu extractul de aloe vera, care are un efect antioxidant, antibiotic, regenerator celular, astringent, ce conține peste 75 de elemente nutritive – vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E, acid folic, etc), minerale (calciu, crom, cupru, fier, magneziu, potasiu, forfor, sodiu, zinc), aminoacizi și enzime. Aloe Vera este un remediu ideal pentru căderea părului, păstrează echilibrul pH-ului la nivelul scalpului, acționează ca un balsam natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *