Remedii naturale pentru PREVENIREA cariilor la COPII 

Cariile dentare sunt cea mai frecventă afecțiune întâlnită în copilărie. Există, însă, multe variante naturale care vă vor ajut să aveți grijă de dinții copiilor, mai ales dacă aceștia se tem de dentist. Aceste remedii naturale au rolul de a opri procesul de agravare a cariilor dentare la copii, dar nu înlocuiesc un consult, sau un tratament stomatologic.

Studiile arată că copiii care mănâncă iaurt de două până la patru ori pe săptămână sunt mai puțin susceptibili de a avea carii dentare decât cei care consumă acest aliment mai rar sau deloc. Așadar, este o idee bună să începeți prin adăugarea de iaurt în dieta copiilor.

CONSUMAȚI MAI MULTE căpșuni

Nu numai că aceste fructe sunt bogate în vitamine și antioxidanți, dar, de asemenea, au un efect exfoliant natural, datorită conținutului de acid malic. Acidul malic ajută la eliminarea petelor apărute pe dinți în timp ce determină îndepărtarea tartrului.

Preveniți apariția cariilor dentare la sugari

Cum se poate preveni apariția cariilor dentare la sugari? Este important să nu lăsați sugarilor suzeta sau tetina sticlei biberonului după ce copilul a adormit. De asemenea, puteți opri apariția cariilor dentare la sugari, oferindu-i copilului alimente nutritive bogate în vitaminele A și D.

ULEI DE COCOS

Oamenii de știință au descoperit printre alte multiple beneficii ale acestui aliment valoros – și capacitatea de a lupta împotriva cariilor dentare. Curățați dinții copilului cu ulei de cocos aplicat pe periuța de dinți, de 2-3 ori pe săptămână.

CEAI VERDE

Ceaiul verde este o sursă uimitoare de anti-oxidanți (care se presupune că acționează ajutând organismul să se regenereze). În afară de faptul că contribuie la buna hidratare a organismului, previne aparitia cariilor dentare și apariția respirației urât mirositoare. Ajută la păstrarea și construcția oaselor și, totodată, stimulează imunitatea.

EVITAȚI zaharurile

Nu mai este nevoie să adăugăm cât de dăunătoare este această substanță chimică fără nici un nutrient pentru dinții copiiilor tăi. În schimb, se poate folosi miere sau suc proaspăt neîncălzit pentru a îndulci alimentele.

Sursa: FiveRemedies

***

junior_80GennaDent – Junior este o pastă de dinți 98% naturală, pentru copii, cu aromă de căpșuni și lămâie. Este recomandată utilizarea ei, mai ales în perioada în care copii învață să se spele pe dinți. Datorită ingredientelor naturale din care este realizată, pasta de dinți nu prezintă riscuri în cazul în care este înghițită.

Pasta de dinți Junior are o formulă specială, concepută pentru copiii, chiar și de cele mai fragile vârste, având ca și componente de bază argila activă, aloe vera, propolis și extracte naturale din plante. Aceste ingrediente active acționează blând asupra dinților și gingiilor celor mici și oferă o protecție sporită împotriva dezvoltării plăcii bacteriene și a apariției cariilor.

Extractele de salvie, frag, lemn dulce, pelin, arnică au proprietăți calmante, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Sunt bogate în săruri minerale (fier, sodiu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, calciu, siliciu, iod, brom) vitamine A, B1, B2, C, E, K și numeroase uleiuri volatile, flavonoide și acizi fenolici care acționează ca antioxidanți. Datorită coținutului ridicat de vitamina A și calciu, aceste plante ajută la creșterea și dezvoltarea corespunzatoare a dinților și oaselor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *