5 plante pe care le puteți crește acasă pentru a avea tenul veșnic tânăr

Vă doriți ca tenul să își mențină aspectul tânăr și sănătos? Treceți pe lângă farmacie și creșteți plantele medicinale chiar acasă.

Plantele pe care le creșteți în propria grădină sau pe pervaz pot ameliora multe probleme ale pielii, de la acnee la ciuperca apărută la degetele picioarelor. Faptul că le cultivați acasă vă va oferi nu numai control asupra calității și purității acestora, dar, de asemenea, va îmbunătăți experiența tratamentelor. Iată care sunt cele mai folositoare astfel de plante:

1. Cimbru

Ca și alte plante din familia Lamiaceae – o specie de plante care include rozmarinul, salvia, lavanda și menta – plantele medicinale aromatice sunt bogate în compuși benefici numiți fenoli. Într-un studiu realizat de cercetătorii de la Leeds Metropolitan University din Marea Britanie, cimbrul a ucis mai multe dintre bacteriile cauzatoare de Propionibacterium acnes decât peroxidul de benzoil, ingredientul activ care se regăsește în cele mai multe creme pentru combaterea acneei.

2. Frunzele de dafin

Acest condiment care dă mâncărurilor un plus de gust poate ajuta la vindecarea rănilor grăbind stimularea producerii de celule de colagen și prin calmarea inflamației. Aceleași puteri antibacteriene, antifungice care pot ajuta la rozătoare cicatrizarea rapidă a rănilor pot, de asemenea, contribui la prevenirea infectării rănilor cauzate de mușcăturile de insecte și tăieturi.

3.Muşeţel

Florile alb-galbene au, de asemenea, puteri anti-inflamatorii, care reduc roșeața feței și ameliorează dermatita iritantă. Într-un studiu brazilian publicat în Fitotherapy Research, tulpina de musetel a grăbit vindecarea rănilor, chiar mai mult decât tratamentul cu corticosteroizi.

4. Impatiens balsamina (sau balsamina)

Ciuperca unghiilor nu este numai foarte jenantă, dar este, de asemenea, în mod notoriu dificil de tratat. Aceste flori anuale de gradină, care se mai numesc, de asemenea, Nu-mă-atinge, sau Balsamul grădinii, oferă ameliorarea naturală a infecțiilor provocate de ciuperci datorită substanțelor fungicide pe care le conține, cunoscute sub numele de naftochinone.

5. Gălbenelele

Un studiu australian recent a arătat că extractele din această plantă, cunoscută sub numele de gălbenele, protejează celulele pielii de ravagiile producătoare de riduri ale radicalilor liberi. Cercetătorii nu au neglijat să menționeze nici acțiunea acizilor fenolici antioxidanți numiți și glicozide – care se conferă datorită flavonoizilor culoarea galben- portocaliu petalelor  plantei.

Sursa: Prevention

***

final_571440314Aloe Plant – gel pentru piele

Aloe Plant este un gel 100% natural de aloe vera, cu argint coloidal și ulei de tea tree. Gelul conține o concentrație mare de aloe vera și poate fi utilizat pentru diverse afecțiuni cutanate.

Aloe Vera este o plantă minune care are multiple efecte benefice asupra organismului uman. Ea acționează la nivel tegumentar, având proprietăți cicatrizante extraordinare și regeneratoare. Aloe Vera este antiseptică, antimicotică, antibacteriană, antiinflamatoare, dezinfectantă, analgezică, antioxidantă (încetinește procesul de îmbătrânire a pielii), purificatoare și detoxifiantă. Planta conține vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime, ușor asimilabile.

Astfel, prin calitățile sale curative excepționale, gelul de aloe vera este un remediu ideal pentru multiple afecțiuni cutanate: previne și ameliorează acneea, arsurile solare, arsurile de orice fel, erupțiile cutanate, micozele (produse de ciuperci parazitare ale pielii), diversele alergii și mâncărimi, eczemele, urticaria, ridurile, zona zoster, psoriazis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *