Felul în care te speli pe dinți este greșit și nici măcar nu știi asta!

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″] [et_pb_text admin_label=”Text”]

Da, ați citit bine. Felul în care obișnuim să ne spălăm pe dinți nu este modul corect și ar trebui să îl schimbăm înainte de a ne afecta cu adevărat dantura. Există unele secrete pe care nu le știi despre spălatul dinților.

Citește următorul articol pentru a afla care sunt modurile potrivite de a păstra dinții sănătoși și de a crește durata de viață a acestora mai mult timp.

      1. Utilizați o perie de bună calitate 
        Utilizați întotdeauna periile aprobate de asociațiile de specialiști în stomatologie și nu le cumpărați în funcție de preț. De asemenea, periuțele ar trebui schimbate frecvent.
      2. Nu aplicați multă forță pe perie în timpul periajului
        Trebuie doar să utilizați degetul arătător și degetul mare pentru a susține peria corect. Nu utilizați mâna pentru a aplica prea multă forță pe perie, deoarece riscați să creați prea multă fricțiune pe suprafața smalțului dentar.
      3. Nu periați dinții imediat după masă
        Acest obicei poate deteriora smalțul dinților.
      4. Nu mâncați imediat după periaj
        Evitați să mâncați alimente sau să consumați băuturi imediat după spălarea dinților.
      5. Periați dinții timp de cel puțin 3-4 minute
        Asigurați-vă că periuța atinge toate suprafețele danturii, curățând fiecare secțiune a dinților.
      6. Nu uitați ața dentară
        Faceți un obicei din utilizarea regulată a ațtei dentare. Este la fel de importantă ca spălatul pe dinți.
      7. Utilizați perii moi
        Periile dure pot distruge gingiile și smalțul dinților.
      8. Peria utilizată trebuie să fie curată
        Se acoperă peria cu un capac sau alte dispozitive, după ce ați terminat periajul pentru a proteja perii de  infestare cu bacterii.

Sursa: ZeppFeed

***

junior_80GennaDent – Junior este o pastă de dinți 98% naturală, pentru copii, cu aromă de căpșuni și lămâie. Este recomandată utilizarea ei, mai ales în perioada în care copii învață să se spele pe dinți. Datorită ingredientelor naturale din care este realizată, pasta de dinți nu prezintă riscuri în cazul în care este înghițită.

Pasta de dinți Junior are o formulă specială, concepută pentru copiii, chiar și de cele mai fragile vârste, având ca și componente de bază argila activă, aloe vera, propolis și extracte naturale din plante. Aceste ingrediente active acționează blând asupra dinților și gingiilor celor mici și oferă o protecție sporită împotriva dezvoltării plăcii bacteriene și a apariției cariilor.

Extractele de salvie, frag, lemn dulce, pelin, arnică au proprietăți calmante, antibacteriene, antifungice și antiinflamatoare. Sunt bogate în săruri minerale (fier, sodiu, fosfor, magneziu, potasiu, sulf, calciu, siliciu, iod, brom) vitamine A, B1, B2, C, E, K și numeroase uleiuri volatile, flavonoide și acizi fenolici care acționează ca antioxidanți. Datorită coținutului ridicat de vitamina A și calciu, aceste plante ajută la creșterea și dezvoltarea corespunzatoare a dinților și oaselor.

[/et_pb_text] [/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *