Si ce daca? am putea spune. Bine ca le mareste.
Da, numai ca sumele cheltuite pentru aceasta sunt enorme (si deci si interesul industriei farmaceutice de a gasi noi alternative este diminuat), substantele folosite sunt foarte toxice (unele sunt chiar derivate din iperita – substanta toxica folosita la armele chimice) – fiindca se merge pe principiul “cine moare primul – celula canceroasa sau omul” si , poate cel mai important exista alternative naturiste de tratament cu mult mai mari sanse de reusita.
Un studiu efectuat de institutul Clin Oncol din Australia in anul 2004, sugereaza ca beneficiile chimioterapiei sunt supraapreciate.
Pe baza calculelor studiului respective, contributia chimioterapiei la supravietuirea adultilor bolnavi de cancer a fost estimate la 2,3% in Australia si la 2,1% in U.S.A.
Autorii studiului, printre care se afla si doi medici specializati in tratarea cancerului prin expunere la radiatii, unul dintre acestia fiind si professor de oncologie medicala, au concluzionat : “chimioterapia aduce doar o contributie minora la supravietuirea bolnavilor de cancer”, “este urgent necesara o evaluare riguroasa a eficacitatii si a impactului acesteia asupra calitatii vietii, pentru a justifica finantarea si folosirea continua a medicamentelor specifice chimioterapiei citotoxice”.
Michael Boyer, profesor la Royal Prince Alfred Hospital din Sydney, si-a exprimat ingrijorarea in privinta metodologiei studiului si a faptului ca “daca incepi sa socotesti cat ajuta chimioterapia, procentajul creste ajungand pana la 5-6%”.
(Sursa: Australian Prescriber, vol. 29, nr. 2-3, 2006, www.australianprescriber.com)
rescris de Leonard Radutz – VivaNatura