Germenii de grau

Germenii de griu mentin o sanatate de fier
Tratarea diferitelor afectiuni prin introducerea in regimul alimentar zilnic a germenilor de griu are rezultate uimitoare. In germenii de griu exista intr-o cantitate foarte mare vitaminele din grupa B, stimulatorii activitatii vitale a organismului uman. In germenii de griu se gasesc si alte substante utile, fermenti pentru reglarea activitatii celulelor din corpul uman si din sistemul nervos. Ca urmare a folosirii germenilor de griu s-a observat la unele persoane, in tratarea unor afectiuni serioase, restabilirea culorii parului, parul a devenit mai des, a crescut acuitatea vizuala, coordonarea miscarilor, intarirea dintilor. La oamenii de orice virsta dupa folosirea doua-trei saptamini a germenilor de griu se observa o imbunatatire considerabila a starii de sanatate.
Germenii de grau sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C. Au efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.
Mod de preparare
Cu 12-24 de ore inainte de a fi folosit, griul se spala cu apa rece, iar dupa aceea cu apa calda (37-40 de grade). Dupa ce a fost spalat, se adauga apa pina la stratul superior de griu (acesta nu trebuie acoperit cu apa); se pune vasul intr-un loc calduros si se acopera cu un prosop, dar nu foarte gros pentru ca semintele sa poata respira. Dupa ce au trecut 12-24 de ore, griul incoltit se mai spala in citeva ape, se trece prin masina de tocat, apoi se consuma cu lapte caldut. Terciul in care se adauga dupa gust unt, sare, zahar sau miere nu se fierbe.

Modul de administrare
Adulti: cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa;
Copii si batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa;
Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea partiala a amidonului.
Sursa:   http://www.terapii-naturiste.com/
Webmaster –  Dan Paunescu