De ce sunt picioarele mai dureroase vara?

De ce sunt picioarele mai dureroase vara?

Aveți o neliniște în ceea ce privește vara și efectul acesteia asupra picioarelor tale? E drept, soarele de vară creează picioarelor senzația de durere și oboseală.

Există o mulțime de modalități de a ne menține picioarele sănătoase în acest anotimp călduros.

Vremea caldă și picioarele

Vara s-a instalat deja și oricât de mult vă place vremea caldă, aceasta poate avea efecte neplăcute asupra membrelor inferioare. Deci, de ce ne dor picioarele vara, mai mult decât în alte anotimpuri? De ce picioarele se simt greoaie și de ce dau senzația de arsură? Ei bine, pe măsură ce se încălzește vremea, corpul încearcă să mențină circulația sângelui, direcționându-l spre suprafața pielii, iar modificările fluxului sanguin pot provoca umflături.

Dacă nu menținem un nivel adecvat al hidratării, căldura poate perturba echilibrul fluidelor iar corpul va reține lichidele pentru a se opune căldurii și deshidratării!

Sfaturi simple pentru a ne menține picioarele sănătoase

• Picioarele au nevoie de mișcare zilnică: mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau înotul sunt toate alegeri bune, putem opta chiar și pentru ceva mai blând, cum ar fi yoga – orice exercițiu care pune în mișcare mușchii gambei

• Să purtăm haine lejere și pantofi confortabili, în special când stăm în picioare pentru perioade lungi de timp

• Dușul rece toniflază vasele sanguine și permite echilibrarea temperaturii corpului

• Consumul de multă apă și reducerea sării pentru a evita îngroșarea sângelui

• Să stăm 20 de minute pe zi, cu picioarele ridicate, folosind gravitația pentru a forța sângele să circule de la nivelul membrelor inferioare

• Masați picioarele cu mișcări către în sus. Este plăcut și stimulează circulația.

Știați că castanele sunt bune pentru picioare?

Castanele sălbatice, fructele lucioase ale castanilor din parcuri, atât de mult iubite de copii (și de mulți adulți!), au efect:

  • antiinflamator (reduc inflamația)
  • astringent (tonifică vasele de sânge)
  • anti-edem (reduc excesul de lichid în țesuturi).

***

Varicastan – cremă pentru masajul picioarelor

Sedentarismul, obezitatea, profesiile care presupun statul prelungit în picioare, alimentaţia bogată în grăsimi şi în sare, consumul de alcool şi expunerea excesivă la soare, pierderea naturală a elasticității venelor, duc la apariţia insuficienţei venoase, a varicelor şi, implicit, a durerilor de picioare.
Aceste afecțiuni, care au o frecvență mai mare în rândul femeilor, dar de care, totuși, nici bărbații nu sunt scutiți, au acum o soluție supereficientă.

Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat un produs 100% natural, Varicastan, o cremă pentru masajul picioarelor cu circulație periferică deficitară și varice, cu hamamelis și castan, care îmbină principiile active din plantele într-o formulă ideală pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.

Produsele se cumpără de AICI sau din orice magazin naturist sau și din unele farmacii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *