3 Modalități de tratament a mâinilor crăpate și uscate

Cum tratăm mâinile uscate

Uscarea mâinilor poate fi adesea însoțită de senzații de mâncărime și dureri și, uneori, pielea acestora ajunge să se crape și să sângereze. Dacă aveți tenul uscat, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să folosiți soluții speciale pentru hidratarea rapidă a acestora. Există, de asemenea, și alți pași pe care îi puteți face pentru a împiedica mâinile să se usuce excesiv. Dacă observați însă fisuri sau crăpături frecvente ale pielii, este posibil să aveți nevoie de un medic.

Cum asigurăm hidratarea mâinilor

Aplicați ulei de nucă de cocos pe mâini. Acest ulei natural bogat oferă un strat gros de protecție pielii uscate și vă va lăsa mâinile moi și hidratate. Uleiul de nucă de cocos se absoarbe în piele destul de repede, miroase minunat și, cel mai bine, nu conține ingrediente care pot să vă usuce pielea și să înrăutățească problema.

• Alegeți uleiul de nucă de cocos nerafinat, mai degrabă decât pe cel rafinat. Uleiul de cocos rafinat este încălzit la o temperatură ridicată care anulează  proprietățile benefice pentru piele ale acestuia.
• Alte uleiuri pot fi de asemenea eficiente. Încercați uleiul de jojoba sau uleiul de migdale, dacă preferați o textură sau un miros diferit.

Încercați lanolina. Lanolina este substanța naturală produsă de oi pentru a-și face lâna impermeabilă. În cantități concentrate, aceasta reprezintă de asemenea un emolient minunat pentru piele și este deosebit de benefic pentru mâinile uscate și iritate. Substanța creează un strat protector care păstrează umezeala și vă protejează pielea de factorii dăunători.

Folosiți vaselina. Acest produs vechi și ieftin este grozav pentru ameliorarea senzației de uscare a pielii. Vaselina este disponibilă la orice farmacie. Uleiul obținut din petrol creează un strat protector al pielii. Singurul dezavantaj este că nu se absoarbe în piele și tinde să lase urme de grăsime pe elementele pe care le atingeți. Utilizați-l când mâinile sunt extrem de uscate sau crăpate.

Sursa: WikiHow

***

Cremă de mâini cu galbenele si catina

Este o cremă naturală, pentru îngrijirea mâinilor, a cărei formulă îmbină ingrediente atent selectate care oferă protecție și hidratare. Spre deosebire de alte parti ale corpului, mâinile prezintă foarte puține glande sebacee, ceea ce explică faptul că pielea se usucă mult mai ușor. Mai ales în sezonul rece, din pricina temperaturilor scăzute, pielea mâinilor se înroșeste și se usucă. Frecvent agresate de chimicale, detergenti și alte substanțe, mâinile sunt permanent predispuse la deshidratare. Vârsta, de asemenea, își pune amprenta asupra aspectului lor.

Ele au nevoie de o cremă foarte hidratantă și hrănitoare care să mențină pielea sănătoasă, frumoasă și delicată. Crema de mâini VivaNatura are aceste calități necesare pentru îngijirea lor atentă. Uleiurile naturale de catina și măsline împreună cu glicerina și extractul de gălbenele pătrund foarte ușor piele, făcând-o netedă și catifelată. Glicerina, unul dintre emolienţii clasici, este umectant și elasticizează pielea.

Uleiurile de măsline și de catina sunt bogate în vitamine, minerale și proteine, echilibrează secreţia de sebum și nu blochează porii, înmoaie pielea și o regenerează. Previn apariția semnelor de îmbătrânire a pielii mâinilor.

Argintul coloidal dezinfectează și protejează, prin acțiunea sa antibacteriană, iar uleiul natural de portocale dulci conferă un parfum exotic rafinat care răsfață pielea. Extractul de mușețel și gălbenele calmează și hrănesc pielea sensibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *