Durerile de picioare sunt o manifestare întâlnită tot mai frecvent în prezent. Astfel, ca urmare a vieții agitate sau a condițiilor de la locul de muncă, un număr tot mai mare de persoane se pot confrunta cu leziuni și contracții musculare la nivelul picioarelor sau a șoldurilor.
Totodată, durerile de la nivelul piciorului pot fi și un simptom al trombozei venoase profunde, care este o afecțiune gravă și care poate pune viața unei persoane în pericol. Cheagurile de sânge se pot desprinde și pot declanșa o embolie pulmonară, un atac de cord sau chiar accident cerebral vascular. Alte cauze ale durerii picioarelor includ și boli degenerative, autoimune și inflamatorii legate de durerile membrelor inferioare ce includ deteriorarea structurii articulației, cum ar fi: chistul baker, bursita, fibromialgia, guta, osteoartrita, poliartrita reumatoidă, tendinita, vene varicoase.
6 Tratamente la îndemâna oricui pentru durerile de picioare
• Enzimele proteolitice – O alternativă excelentă la aspirină este utilizarea enzimelor proteolitice care ajută la reducerea naturală a inflamației și la îmbunătățirea absorbției nutrienților / proteinei la nivel muscular. Bromelaina este un tip de enzimă proteolitică care se găsește în miezul ananasului și se poate transforma într-un extract care și-a dovedit capacitatea de a reduce umflăturile și ameliora cauzelor durerilor de picioare. Enzimele sunt proteine digestive (aminoacizi) necesare pentru repararea țesuturilor deteriorate.
• Plante anti-inflamatoare cum ar fi turmericul, ghimbirul și boswellia sunt excelente pentru reducerea inflamației în organism.
• Acizii grași esențiali – grăsimile Omega-3 au beneficii pentru întregul corp, deoarece ajută la combaterea inflamației. Somnul sălbatic, sardinele, macroul și carnea de vită sunt surse importante de omega-3, alături de semințele de in, semințele de chia și nuci.
• Electroliții (cum ar fi potasiul și sodiul) – pot reduce durerea musculară, tendința de retenție a lichidelor și pot ajuta la detoxifiere. Potasiul ajută la eliminarea deșeurilor și a altor toxine din celulele corpului, astfel încât nivelurile scăzute de potasiu pot provoca dureri articulare și umflături. Verdețurile, cartofii dulci, bananele, avocado și apa de nucă de cocos sunt alimente care au un echilibru bun de electroliți ce pot accelera procesul de vindecare.
• Calciu și vitamina D – Oasele și dinții au nevoie de calciu, dar organismul nu îl poate produce în mod natural. Prin urmare, trebuie să-l absorbim prin alimente sau să căutăm un supliment. Verdețurile constituie adesea cea mai sănătoasă sursă de calciu.
• Glucozamina – găsită în mod natural în țesutul cartilaginos, poate fi obținută cel mai simplu prin prepararea unei supe de oase. Dacă se utilizează un supliment, este bine de știut că lichidul este mai ușor de absorbit pentru organism decât pulberea.
• SAMe – Această moleculă ajută la formarea articulațiilor puternice prin eliberarea de sulf în cartilaj. Studiile sugerează că are un efect similar cu aspirina sau ibuprofenul pentru ameliorarea durerii. Nu există o sursă naturală de hrană pentru a furniza SAMe, deci este necesar un supliment. Căutați produse etichetate „butandisulfonat”, deoarece aceasta este forma cea mai stabilă.
Sursa: Dr. Axe
***
Varicastan – cremă pentru masajul picioarelor
Sedentarismul, obezitatea, profesiile care presupun statul prelungit în picioare, alimentaţia bogată în grăsimi şi în sare, consumul de alcool şi expunerea excesivă la soare, pierderea naturală a elasticității venelor, duc la apariţia insuficienţei venoase, a varicelor şi, implicit, a durerilor de picioare. Aceste afecțiuni, care au o frecvență mai mare în rândul femeilor, dar de care, totuși, nici bărbații nu sunt scutiți, au acum o soluție supereficientă.
Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat un produs 100% natural, Varicastan, o cremă pentru masajul picioarelor cu circulație periferică deficitară și varice, cu hamamelis și castan, care îmbină principiile active din plantele într-o formulă ideală pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.