Mulți dintre noi cred că creșterea în greutate este legată în primul rând de obiceiurile aflate în legătură cu stilul de viață ce presupune efectuarea constantă a exercițiilor fizice și controlul aportului de calorii.
Dar, noi studii sugerează că dezechilibrul hormonal de poate fi, de asemenea, responsabil pentru excesul de greutate. Iată cum puteți dezactiva hormonii responsabili pentru creșterea în greutate.
Leptina este un hormon secretat de fiecare dată în timp ce mâncăm și este, de asemenea, responsabil pentru creșterea în greutate. Dacă se ajunge la dezechilibru, acest hormon nu mai funcționează așa cum ar trebui și creierul nu are posibilitatea de a decide dacă stomacul este sau nu sătul. Pentru a depăși această problemă, încercați să nu consumați mâncăruri în exces și, de asemenea, eliminați alimentele prelucrate din alimentație. Pentru a produce leptină, corpul are nevoie de grăsimi omega 3.
Cortizolul este un hormon stimulat de stres și responsabil pentru transformarea zahărului din sânge în grăsime. Deci, dacă observați că creșteți în greutate, atunci cortizolul poate fi unul dintre motivele serioase din spatele acestei modificări. Pentru a-l controla, încercați să duceți o viață cu cât mai puțin stres. Câteva exerciții fizice cum ar fi pilates, stretching, flotări sunt de asemenea utile. Pe timpul zilei, cortizolul, hormonul stresului, arde foarte eficient grăsimile. Pentru a-l produce, corpul are nevoie de proteine, de zinc şi de vitamina C.
Atunci când organismul înregistrează creșterea nivelului de estrogen, sunteți susceptibili de a dezvolta rezistență la insulină, care determină în cele din urmă creșterea în greutate. Creșterea aportului de fibre în produsele alimentare este de mare ajutor în astfel de condiții.
Creșterea nivelului de testosteron în organism joacă un rol important pentru creșterea în greutate. Încercați să mențineți nivelul adecvat de testosteron în organism. O alimentație fără carne poate reduce nivelul de testosteron cu 14%, lipsa de proteine (găsite în carne, printre altele) stimulând producția de hormoni care „dezactivează” testosteronul. Pe de altă parte, o alimentație prea bogata în grăsimi saturate din carne de vită și miel poate face ca testosteronul să scadă, astfel că una din soluțiile de mijloc ar fi carnea de vânat sau consumul moderat și alternativ al anumitor produse pe bază de carne.
Sursa: Metagirly
. . .
Datorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulareşi a unei microcirculaţii corecte.
Untul de shea are un rol regenerant asupra pielii, se absoarbe usor şi stimulează sinteza de colagen datorită acizilor graşi şi a vitaminelor pe care le conţine.
Uleiul de cătină are un puternic efect antioxidant şi este recunoscut pentru concentraţia mare de vitamina C pe care o conţine şi care este esenţială pentru formarea fibrelor de colagen.
Uleiul de macadamia este apreciat datorită efectelor sale de restructurarea pielii degradate, acicatricilor ajutând astfel la ameliorarea vergeturilor.
Uleiul de germeni de grau ajută la regenerarea celulară, hrăneşte şi tonifică pielea.
Extractul din gotu kola(Centella Asiatica) corectează imperfecţiunile pielii şi previneîmbătrânirea.Gotu Kola este privităca fiind una dintre cele mai puternice reîntineritoare plante din medicinaayurvedică.
Crema are un conținut bogat în ingrediente de foarte bună calitate (conține 12 uleiuri presate la rece printre care enumerăm și uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de dovleac) și extracte din 24 de plante.
Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară.Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. Masajul se realizeaza încă din primele luni ale sarcinii.Crema este recomandatăşi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmeaza o dietă.