Cum scapi de vergeturi în cel mai eficient mod

Cicatricile pot fi un rezultat al rănilor, arsurilor, acneei, petelor, înțepăturilor de insecte, varicelei sau unor operații. Apariția cicatricilor determină pierderea luciului pielii și lasă un semn permanent pe față și pe corp. Cu toate că acestea nu sunt vizibile pe unele părți ale corpului, cicatricile de pe față pot fi jenante și dificil de acoperit.

Iată cele mai eficiente metode și tratamente naturale pentru eliminarea cicatricilor de pe pielea corpului sau a feței.

1. Lămâile:

Lămâile sunt bogate în AHAS (acizii alfa hidroxi), care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și acționează ca înălbitor natural pentru cicatricile vechi. Sucul de lămâie ajută la ameliorarea aspectului cicatricilor și ajută la estomparea acestora în timp.

În primul rând trebui să vă asigurați că pielea din jurul zonei cu cicatrici este curățată cu grijă. Apoi, înmuiați un tampon de bumbac în suc de lămâi și masați viguros zona afectată. Lăsați să acționeze timp de aproximativ 10 minute și apoi se clătiți. După aplicarea sucului de lămâie, se aplică o cremă cu protecție solară, dacă intenționați să expuneți pielea la soare.

2. Ceapa:

Chiar dacă pare surprinzător, sucul de ceapă este un tratament miraculos pentru cicatricile vechi. Ceapa are proprietăți anti-inflamatorii, care ajută la inhibarea producerii de colagen, care, la rândul său, ajută la decolorarea cicatricilor. Extractele din ceapă se comercializează sub formă de gel sau cremă extrem de scumpe, care pot fi aplicate în mod regulat pentru a avea un ten fără pete.

3. Agrișele:

Cunoscute în India ca Amla, agrișele sunt bogate în vitamina C, care inhibă formarea cicatricilor. Amla pot fi folosite pentru a prepara o pulbere sau pastă. Pasta poate fi aplicată pe zona afectată, iar pulberea trebuie amestecată cu ulei de măsline și aplicat pe pielea afectată ca un plasture. Acest lucru ajută la prevenirea formării de cicatrici și la deschiderea culorii cicatricilor vechi.

Sursa: MetaGirly

.  .  .

Cremă antivergeturi

crema-antivergeturi-vivanaturaDatorită compoziţiei bogate în uleiuri naturale şi ingrediente active Crema antivergeturi cu unt de shea şi cătină Vivanatura are un puternic efect asupra straturilor profunde ale pielii, ajutând la restaurarea funcţiilor celulareşi a unei microcirculaţii corecte.

Untul de shea are un rol regenerant asupra pielii, se absoarbe usor şi stimulează sinteza de colagen datorită acizilor graşi şi a vitaminelor pe care le conţine.

Uleiul de cătină are un puternic efect antioxidant şi este recunoscut pentru concentraţia mare de vitamina C pe care o conţine şi care este esenţială pentru formarea fibrelor de colagen.

Uleiul de macadamia este apreciat datorită efectelor sale de restructurarea pielii degradate, acicatricilor ajutând astfel la ameliorarea vergeturilor.

Uleiul de germeni de grau ajută la regenerarea celulară, hrăneşte şi tonifică pielea.

Extractul din gotu kola(Centella Asiatica) corectează imperfecţiunile pielii şi previneîmbătrânirea.Gotu Kola este privităca fiind una dintre cele mai puternice reîntineritoare plante din medicinaayurvedică.

Crema are un conținut bogat în ingrediente de foarte bună calitate (conține 12 uleiuri presate la rece printre care enumerăm și uleiul de susan, uleiul de migdale, uleiul de sâmburi de dovleac) și extracte din 24 de plante.

Crema antivergeturi Vivanatura previne apariţia vergeturilor şi stimulează regenerarea celulară.Se aplică pe zonele predispuse, pe abdomen, fese, şolduri, sâni, masându-se până la absorbţia completă. Masajul se realizeaza încă din primele luni ale sarcinii.Crema este recomandatăşi persoanelor cu fluctuaţii de greutate sau care urmeaza o dietă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *