Cum scapi rapid de varice cu remedii naturale

Întâlnită cu precădere la femei, această afecţiune se datorează circulaţiei deficitare a sângelui în zona membrelor inferioare.

Circulația sanguină pe traseul de întoarcere către inimă se realizează împotriva gravitaţiei, iar pentru aceasta  venele sun prevăzute cu nişte valve care se închid şi nu lasă sângele să se întoarcă. Dacă valvele nu mai funcționează eficient, rezultatul este dilataţia vaselor de sânge şi stagnarea acestuia în vene. De aici, umflarea gleznelor şi senzaţia de greutate în picioare.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, e recomandată intervenţia chirurgicală, există şi remedii naturiste pentru tratamentul acestei boli.

Unguentul cu gălbenele – eficient în cicatrizarea țesuturilor în profunzime

Pentru ameliorarea durerilor este indicată aplicarea zilnică de soluții pe bază de gălbenele (unguente, tincturi sau combinații de uleiuri esențiale) pe zona afectată. În mai puțin de patru săptămâni veţi observa cum micile vase de sânge vor începe să se estompeze.

Extractul de spânz – indicat în fiecare seară

Spânzul vindecă varicele, iar fitoterapeuții promit rezultate spectaculoase.

Mod de folosire: mărunțiți rădăcina cu un robot de bucătărie, în bucățele cât mai mici şi lăsaţi-le la macerat în oţet sau alcool timp de trei săptămâni. Apoi aplicați soluţia obţinută pe locul afectat de varice în fiecare seară. De asemenea, alifia de turiţă-mare este recomandată în cazul varicelor şi ulceraţiilor deschise ale gambei.

Ceai de păpădie – remediu împotriva durerilor

Tratamentul intern cu tije proaspete sau cu sirop de păpădie este favorabil vindecării varicelor. De asemenea, cataplasma din frunze de păpădie este eficientă în vindecarea leziunilor de orice tip (răni sau cicatrici post-operatorii).

***

varicastan-15-02-16Varicastan – cremă pentru masajul picioarelor

Sedentarismul, obezitatea, profesiile care presupun statul prelungit în picioare, alimentaţia bogată în grăsimi şi în sare, consumul de alcool şi expunerea excesivă la soare, pierderea naturală a elasticității venelor, duc la apariţia insuficienţei venoase, a varicelor şi, implicit, a durerilor de picioare. Aceste afecțiuni, care au o frecvență mai mare în rândul femeilor, dar de care, totuși, nici bărbații nu sunt scutiți, au acum o soluție supereficientă.

Laboratoarele Genna – VivaNatura au creat un produs 100% natural, Varicastan, o cremă pentru masajul picioarelor cu circulație periferică deficitară și varice, cu hamamelis și castan, care îmbină principiile active din plantele într-o formulă ideală pentru confortul și sănătatea picioarelor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *