Cum să prepari singur apă de gură naturală & antibacteriană

Ați privit vreodată ceasul sperând să suportați arsura resimțită după folosirea apei de gură timp de un minut? Unii nu reușesc să suporte senzația puternică de arsură datorată apei de gură comerciale, astfel încât după ce am citit despre proprietățile benefice ale uleiului esențial de mentă am făcut tot posibilul să preparăm o apă de gură care să se plieze pe nevoile noastre.

Apă de gură preparată în casă naturală și antibacteriană

Această apă de gură are proprietăți antibacteriene și antifungice ce vor ajuta la menținerea respirației urât mirositoare la distanță.

Iată ingredientele de care aveți nevoie:

• Un recipient – sau un borcănel
• ½ cană de apă filtrată sau apă distilată
• 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
• 2 picături de ulei esențial de arbore de ceai
• 2 picături ulei esențial de mentă

Bicarbonatul de sodiu se va depune în partea de jos a vasului, atunci când lichidul se lasă nemișcat, astfel încât asigurați-vă că veți agita apa de gura înainte de fiecare utilizare. Folosiți pentru clătire aproximativ 2-3 lingurițe din această formulă de apă de gură timp de un minut sau două. Ca în cazul oricărei ape de gură, încercați să evitați înghițirea acesteia.

Apă de gură cu Xilitol și alte ingrediente opționale

Xilitolul este un îndulcitor natural dovedit că poate avea un efect pozitiv asupra sănătății dinților și gingiilor. Este recomandat de mulți stomatologi și a ajuns în prezent un ingredient popular în pasta de dinți naturală, guma de mestecat și apa de gură.

Nu este un ingredient necesar pentru apa de gură naturală preparată în casă, dar, dacă alegeți să îl folosiți, acesta îi va îmbunătăți gustul și chiar eficiența. Se recomandă adăugarea unei cantități de 1 linguriță la gramajele utilizate în această rețetă.

Sursa: DIYNatural

***

argentum-vivanaturaGennaDent – Argentum este o pastă de dinți 100% naturală, a cărei formulă aplică tehnologia de avangardă a metalelor coloidale. Pasta de dinți Argentum are un conținut bogat de substanțe active din plante care, împreună cu argintul și cuprul coloidal, oferă o protecție sporită împotriva formării tartrului și apariției cariilor. Argintul și cuprul coloidal din compoziție au o acțiune puternic antibacteriană, antifungică, dezinfectantă și de stimulare a regenerării țesuturilor.

Formula unică a pastei de dinți Argentum are la bază un amestec de argilă activă, extracte naturale din 23 de plante (printre care menționăm: rozmarin, cimbrișor, fenicul, cuișoare, scorțișoară, salvie, coada șoricelului, roiniță, busuioc etc.), aloe vera, metale coloidale (argint și cupru) și propolis. Aceste ingrediente active sunt recunoscute pentru efectele lor antimicrobiene, antiinfecțioase. Sunt niște antibiotici naturali care împiedică dezvoltarea bacteriilor și astfel, apariția cariilor, a aftelor și stomatitelor bucale, a abceselor dentare și infecțiilor.

carton-vivanatura-12-02-16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *